آخرین پست ها

مشهد
مشهد

مشهد مرکز استان خراسان رضوی و دومین کلان شهر ایران پس از تهران می باشد.

«آنچه قبل از سفر باید بدانیم»
معرفی:
این شهر در شمال شرق کشور واقع شده و دارای مساحت 351 کیلومتر مربع است.
مشهد با جمعیتی 5/3 میلیون نفری دومین شهر پرجمعیت ایران و نود و پنجمین شهر پرجمعیت دنیا به شمار می رود.
در سال 1388 مشهد رسما به عنوان پایتخت معنوی ایران انتخاب شد.
این شهر به دلیل وجود حرم مطهر امام رضا (ع) سالانه پذیرای بیش از 27 میلیون زائر از داخل کشور و 2 میلیون مسافر از خارج از کشور می باشد.
به همین جهت مشهد توریستی ترین شهر ایران شناخته می شود.
اگر مایل هستید اطلاعات جامع تری از تاریخچه،جاذبه های شهر، انواع سوغاتی، غذاهای محلی، حمل و نقل و نقشه مشهد را داشته باشید با آسان گردش در ادامه مطلب همراه باشید.

 

تاریخچه:
در دوره پیش از اسلام، حوضه رودخانه کشف رود به دلیل شرایط مناسبش از مناطق مورد توجه برای سکونت بود.
سناباد (جایی که مشهد امروزی در آن جا قرار گرفته)، دهکده ای در اطراف این رودخانه و در نزدیکی شهر توس بود که پس از شهادت علی ابن موسی الرضا امام هشتم شیعیان در این محل، به تدریج مورد توجه و گسترش قرار گرفت.
نام مشهد الرضا نیز از همان زمان برای این مکان برگزیده شد و کم کم به اختصار مشهد (یعنی محل شهادت) نام گرفت.
به تدریج دوستداران امام هشتم شیعیان این محل را برای سکونت خود انتخاب کردند.
به ویژه در زمان شاه تهماسب صفوی این شهر رونق بیشتری یافت و بر جمعیت آن افزوده شد.
نادرشاه افشار نیز پس از تاجگذاری مشهد را به عنوان پایتخت ایران در نظر گرفت که باعث به اوج رسیدن رونق این شهر شد.
وی همچنین حرم امام رضا (ع) را گسترش زیادی داد.
در دوران قاجاریه مشهد نقش مهمی را در مبارزات ضد استبدادی و انقلاب مشروطه ایفا کرد.
واقعه مسجد گوهرشاد مهم ترین واقعه تاریخ دوران معاصر این شهر می باشد که در زمان رضا شاه اتفاق افتاد.
این واقعه منجر به کشته شدن تعداد زیادی از معترضان علیه دولت وقت شد که در مسجد گوهرشاد تجمع کرده بودند.
شهر در دهه های 1320 تا 1350 با ساخت راه آهن، فرودگاه، جاده کشیدن به تهران و احداث دانشگاه فردوسی و پارک ملت توسعه بیشتری پیدا کرد.
در حال حاضر ساخت و سازهای مدرن در شهر شدت گرفته است و بر اساس چشم انداز سال 1400 مشهد به شهری با معماری مدرن-اسلامی تبدیل خواهد شد.

 

 

جاذبه های گردشگری:

مشهد یکی از مهم‌ترین مقاصد گردشگری ایران به شمار می رود. درباره جاذبه های گردشگری متفاوت این شهر در دسته بندی زیر بخوانید:

جاذبه های مذهبی
حرم مطهر امام رضا (ع) مهم ترین مکان مذهبی مشهد و البته مهم ترین مکان مذهبی در ایران می باشد.
این مجموعه از نظر مساحت بزرگ‌ترین و از نظر جمعیت دومین مسجد دنیا به شمار می رود.
مجموعه حرم خود شامل موزه های مختلف و کتابخانه آستان قدس رضوی می باشد.
از دیگر جاذبه های مذهبی شهر می توان به آرامگاه خواجه ربیع، آرامگاه خواجه اباصلت، آرامگاه خواجه مراد، آرامگاه پیر پالان دوز، آرامگاه شیخ نخودکی نیز نام برد.
مسجد گوهرشاد، مسجد هفتاد و دو تن، مسجد کرامت، گنبد سبز و گنبد خشتی نیز از دیگر مکان های مذهبی شهر شناخته می شوند.
هم چنین امام زاده یاسر و ناصر در نزدیکی طرقبه از دیگر مجموعه های مذهبی می باشد.

 

جاذبه های تاریخی
به دلیل پیشینه زیاد شهر مشهد آثار تاریخی زیادی در آن جای گرفته که از مهم ترین آن ها می توان به آرامگاه فردوسی، آرامگاه نادرشاه، خانه ملک، گنبد هارونیه، کاخ خورشید کلات، کلیسا مسروپ ارمنیان، مدرسه پریزاد، خانه کوزه کنانی، خانه تاریخی داروغه، خانه تاریخی توکلی، برج تاریخی رادکان، برج تاریخی اخنگان،مدرسه عباسقلی خان، مجموعه موزه های حرم مطهر رضوی، موزه مردم شناسی، موزه توس، موزه آب، موزه نان و موزه بزرگ خراسان، موزه آئین پهلوانی و باغ موزه نادری اشاره نمود.
مراکز غذایی:

از جمله رستوران های معروف شهر عبارتند از: سدروس، سرداب، پسران کریم، ارم، فوکورت کیان سنتر 2، امیرشاهان، مهستان، معین درباری، رضایی و …

 

جاذبه های طبیعی
ییلاقات طرقبه و شاندیز از مهم ترین جاذبه های طبیعی شهر به شمار می آیند.
سایر ییلاقاتی نظیر زشک، ابرده، عنبران، نغندر، کنگ، گلمکان، جاغرق و ارغوان دره نیز در اطراف مشهد واقع شده اند.
آبشار ارتکند، آبشار قره سو، سد ارداک، فریزی، اخلمد، هفت حوض، چشمه گیلاس و چشمه گراب از سایر جاذبه های طبیعی توابع مشهد می باشند.

 

اماکن تفریحی
برخی از پارک های مشهد شامل پارک ملت، پارک کوهسنگی،پارک جنگلی غدیر، باغ ملی، پارک کوهستانی خورشید، پارک وکیل آباد، پارک امت، پارک مینیاتوری، پارک میرزا کوچک خان، پارک بانوان حجاب، پارک بانوان ریحانه، پارک پردیس قائم، پارک وحدت، باغ گلها و … می باشد.
پارک های آبی مشهد عبارتند از سرزمین موج های آبی، سرزمین موج های خروشان، پارک ساحلی ایرانیان، پارک ساحلی آفتاب.
شهربازی شهر آجری، بند گلستان، چالیدره، شهربازی آکسون پارک، باغ وحش وکیل آباد، شهربازی هپی لند، شهر مشاغل کارالند،
مراکز خرید

از جمله مهم ترین آن ها بازار رضا، مجتمع تجاری زیست خاور، الماس شرق، وصال، پروما، نیکا، آرمان، جنت، خورشید، زمرد، برج آرمیتاژ، مروارید گوهرشاد، پاژ، برج آلتون، برج تجاری آکسون، اکسین، آسمان، بازار بعثت طرقبه، کیان سنتر، بزرگ بازار اطلس، سلمان، ویلاژ توریست و مرکز خرید کاسپین مد می باشند.

 

 

غذاهای محلی:
از جمله غذاهای معروف مشهد می توان به شیشلیک و شله اشاره کرد که شله در ایام عزاداری به خصوص تاسوعا و عاشورا طبخ می شود.
دیگچه، کوکوی شیرین، ترشی سالاد مشهدی، چنگالی، اشکنه، حلیم عدس و… نیز از دیگر غذاهای محلی مشهد شناخته می شوند.

 

سوغاتی و ره آوردها:
از جمله مهم ترین و معروف ترین سوغاتی های مشهد زعفران، زرشک، خشکبار، انگشتر عقیق و فیروزه، ادویه هفت قلم، دیگ سنگی (هرکاره)، محصولات چرمی، قالی، گلیم و نمد می باشند.

 

حمل  و نقل:
برای جابجایی های برون شهری مشهد دارای فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی نژاد، ایستگاه راه آهن و سه پایانه اتوبوس رانی امام رضا، معراج و راه ابریشم می باشد.
برای جابجایی های درون شهری مشهد دارای سیستم های قطار شهری، اتوبوس رانی و تاکسیرانی در سطح شهر می باشد.

ادامه مطلب
تهران
تهران

«آنچه قبل از سفر باید بدانید»

تهران ، پایتخت ایران با بیش از 730 کیلومترمربع مساحت، دارای بیش از 8 میلیون نفر جمعیت می‌باشد. این شهر، بیست و چهارمین شهر پر جمعیت جهان، پر جمعیت ترین شهرغرب آسیا و پرجمعیت ترین شهر ایران است و نیز سومین کلانشهر خاورمیانه است. ای شهر کانون فعالیت های سیاسی و اقتصادی ایران است که بیش از 200 سال است که پایتخت ایران است. به همین دلیل اکثر تصمیمات اداری و اجرایی در تهران گرفته میشود.

 

آب و هوا

تهران در دامنه های جنوبی البرز و در وادی بین کوه و کویر واقع شده است. در شمال شهر آب و هوا معتدل و در مناطق کم ارتفاع آب و هوا نیمه خشک است. میانگین دمای شهر با توجه به فصل معمولا بین 5- تا 35 درجه سانتیگراد میباشد.

دین و مذهب

اکثر مردم مقیم تهران مسلمان هستند. اما زرتشتیان، مسیحیان و یهودیان بسیاری هم در این شهر زندگی میکنند.

تاریخچه:

تاریخ این شهر را در دو دوره زمانی مختلف بررسی می کنیم:

پیش از اسلام:

این شهر که در قدیم طهران نامیده می شده، یکی از قدیمی ترین شهرهای ایران و حتی جهان است. به دلیل موقعیت جغرافیای و وجود باغ ها و زمین های حاصلخیز، این شهر قدمت زیادی در سکونت دارد. یافته های باستان شناسی در چشمه علی ری، دروس و قیطریه از وجود جمعیت در این مناطق از حدود 7 هزار یال پیش حکایت می کند. در اواخر هزاره دوم قبل از میلاد آریایی ها به منطقه چشمه علی شهرری کوچ کردند. ری از گذشته به سبب مرکزیت سیاسی، بازرگانی و مذهبی بسیار مورد توجه و حمله قرار می گرفته است. روستای تهران که از توابع ری بوده است به دلیل داشتن حفره های زیرزمینی مورد توجه دولتمردان قرار داشته. ابتدا از روستای تهران به عنوان پناهگاه استفاده می شده است. پس از یورش مغولان به ری و ویرانی این شهر، برخی از مردم به تهران پناه آوردند.

پس از اسلام:

در دوران صفوی کم کم تهران رونق گرفت. در سال 916 خ. باغ های خوش آب و هوای تهران مورد توجه شاه طهماسب اول قرار گرفت و شاه دستور داد دور آن حصار بکشند. این حصار 4 دروازه و 114 برج به تعداد سوره های قرآن داشت. مساحت تهران در آن دوران به 440 هکتار رسید. در دوره شاه عباس اول به پیروی از شاه طهماسب، کاخ ها و کاروانسراهای زیادی برپا شد. در این زمان باغ بزرگی به نام چهارباغ برای سکونت خاندان سلطنتی احداث گردید.

این شهر برای اولین بار توسط ایل قاجار و آغا محمدخان قاجار برای پایتخت برگزیده شد. ساختار شهری تهران در زمان فتحعلی شاه پبشرفت چشمگیری داشت. ساختمان ها و خیابان های جدیدی در این زمان در این شهر ساخته شد. در زمان ناصرالدین شاه و به همت امیرکبیر امور بهداشتی، نظامی و اقتصادی تهران سازماندهی شد. با تاسیس مدرسه دارالفنون و آموزش فنون مهندسی، ساختمان سازی در تهران تغییرات بسیاری داشت. در سال 1275 هجری قمری برای اولین بار برای تهران نقشه طراحی گردید. در زمان ناصرالدین شاه باغ ها و کاخ ها و اراضی بسیاری در این شهر ساخته شد که بعضی از آنها هنوز هم پابرجاست.

تهران در حال حاضر دارای 22 منطقه شهری، 134 ناحیه و 374 محله است. امروزه تهران مرکز سیاسی، اقتصادی و تجاری ایران به شمار میرود.

 

جاذبه های گردشگری:

تهران دارای جاذبه‌های دیدنی، تفریحی، فرهنگی، تاریخی و مذهبی بسیاری است که به اختصار نام می بریم.

اماکن تاریخی

به دلیل اهمیت تهران در دوره‌های مختلف تاریخی، اماکن تاریخی بسیاری در این شهر وجود دارند. برخی از این اماکن عبارتند از برج آزادی، ارگ تهران، باغ موزه نگارستان، برج طغرل، تپه چشمه علی، کاخ گلستان، کاخ سعدآباد، کاخ نیاوران، کاخ بهارستان، عمارت باغ فردوس، عمارت مسعودیه، کاروانسرای خانات، مدرسه دارالفنون، دروازه عبدالعظیم، عمارت منیریه، عمارت نظامیه، کاروانسرای عین الرشید، لاله زار، محله بازار، میدان امام خمینی، محله پامنار، بازار تهران، باغ ملی، موزه خانه مقدم، عمارت و باغ فرمانیه، دروازه شمس العماره، دروازه شمیران و …

موزه‌ها

بسیاری از موزه‌های مهم ایران در این شهر واقع شده‌اند. برخی از این موزه‌ها عبارتند از موزه‌های آبگینه، دارآباد، آزادی، پست و تلگراف، جواهرات ملی، خانه صبا، برادران امیدوار، زمین شناسی، بانک سپه، سینما، فرش ایران، دفاع مقدس، عبرت، کاخ سعدآباد، کتابخانه ملک، مجلس شورای اسلامی، مردم شناسی، ملی ایران، هنرهای زیبا، هنرهای معاصر.

اماکن زیارتی و مذهبی

امامزاده داود، امامزاده صالح، حرم شاه عبدالعظیم، آرامگاه ابن بابویه، امامزاده عبدالله، امامزاده قاسم، مسجد سپهسالار، کلیسای سرکیس مقدس و …

جاذبه‌های طبیعی و بوستان‌ها

موقعیت جغرافیایی پایتخت باعث شده جاذبه های طبیعی بسیاری در نزدیک و یا داخل شهر وجود داشته باشند. برخی از این جاذبه های طبیعی عبارتند از دامنه‌های جنوبی البرز، دشت‌های شهریار و ورامین، درکه، دربند، نیاوران، حصارک، سوهانک، لواسان، پارک جنگلی چیتگر، پارک جنگلی لویزان، پناهگاه پلنگ چال، پناهگاه شیرپلا، توچال، دریاچه سد لتیان، تپه حصارک، قله دماوند، آبشار دوقلو، آبشار سوتک، روستای وردیج، یاغ گیاه شناسی ملی، بوستان‌های آب و آتش، جمشیدیه، ساعی، نهج البلاغه، پارک ارم، باغ پرندگان و پارک جنگلی سرخه حصار

مجموعه‌های تفریحی

دریاچه مصنوعی چیتگر، بام تهران، دربند، شهرک سینمایی غزالی، ایران مال، تئاتر شهر، پیست اسکی شمشک، سایت پرواز پاراگلایدر شهران، کارتینگ آزادی، مجموعه ورزشی انقلاب

جاذبه‌های شهری

برج آزادی و برچ میلاد نماد شهر تهران هستند. دیگر جاذبه های این شهر پل طبیعت، باغ کتاب، گنبد مینا، خیابان ولیعصر هستند.

مراکز خرید و غذا

با توجه به کثرت جمعیت و وسعت این شهر مراکز خرید بسیاری هم بصورت سنتی و هم بصورت مدرن در این شهر فعالیت دارند. برخی از مراکز خرید تهران عبارتند از مراکز خرید پالادیوم، کوروش، ارگ، بام‌لند، تیراژه، ونک، میلاد نور، بازار سنتی تهران، بازار سنتی تجریش.

برخی از رستوران‌های معروف شهر عبارتند از رستوران‌های گردان برج میلاد، اس پی یو درکه، فودکورت راه چوبی، پالادیوم، رستوران های دربند و درکه و فرحزاد، رستوران های بام‌لند، کافه نادری، چلوکبابی مسلم، چلوکبابی شمشیری، رستوران نایب و …

غذاها و خوراکی های سنتی:

این شهر به عنوان پایتخت مهاجران زیادی را از سراسر ایران در خود جای داده است. به همین دلیل ترکیبی از فرهنگ‌های مختلف با غذاهای مختلف در این شهر ساکن هستند. اما هر غذایی شناسنامه و اصالت خود را دارد. بعضی از غذاهای اصیل این شهر عبارتند از: دم پختک، اشکنه اسفناج، سرگنجشکی، خورش قرمه سبزی و قیمه، دمی بلغور جو، آش شله قلمکار، والک پلو

صنایع دستی:

از دوران قاجار که تهران به عنوان پایتخت برگزیده شد، توجه بسیاری از صنعتگران و هنرمندان را بخود جلب کرد. امروزه کارگاه‌های هنری بسیاری در پایتخت فعالیت دارند. می‌توان گفت اکثر صنایع‌ دستی شهرهای مختلف ایران در این شهر نیز ساخته می شود. اما عمده صنایع دستی مختص این شهر عبارتند از سفالگری، شیشه‌گری، قالی‌بافی، جاجیم بافی، گلیم بافی، معرق سنگ، معرق شیشه، صنایع دستی چوبی و چرم سازی.

سوغاتی و ره‌‌‌آوردها:

تهران هم مانند دیگر شهرهای کشور سوغاتی‌های خوراکی و صنایع دستی دارد. مهمترین سوغاتی‌های تهران شامل کشمش شهریار، آلوچه و لواشک دربند، سوهان تهران، نان گلاج فیروزکوه، دوغ آبعلی، سیب دماوند، ظروف سفالی، ظروف شیشه ای، جاجیم بافی، نقاشی روی چرم و پارچه

بهترین مراکز برای خرید این سوغاتی‌ها بازار تهران، خیابان استاد نجات الهی (ویلا)، بازار سنتی تجریش، پارکینگ پروانه (جمعه بازار تهران)، مراکز خرید عتیقه منوچهری هستند.

  

حمل و نقل:
درون شهری

بی شک توسعه راه‌های ارتباطی در کلانشهرها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. تهران هم از این امر مستثنی نبوده. در سال‌های اخیر احداث گذرگاه‌ها و بزرگراه‌های کمربندی رشد چشمگیری داشته است. آزادراه تهران-کرج، بزرگراه آزادگان، بزرگراه شهید همت و بزرگراه شهید حکیم از بزرگراه‌های اصلی این شهر می باشند.

با وجود بزرگراه‌های بسیار زیاد، تهران هنوز هم بطور جدی با مشکل ترافیک دست و چنجه نرم می کند. از این رو حمل و نقل با وسایل عمومی در تهران بسیار رایج است. مهمترین این حمل و نقل بوسیله متروی تهران انجام میگیرد. طبق آخرین سرشماری سال 1395، متروی تهران روزانه 3 میلیون و 800 هزار مسافر را جابجا می کند. اکنون متروی تهران 7 خط فعال دارد.

پس از مترو، اتوبوسرانی بخصوص سامانه اتوبوس‌های تندرو (BRT)، تاکسی‌های خطی و آنلاین، مینی بوس‌های شهری، موتور و ماشین‌های شخصی سهم بزرگی در حمل و نقل عمومی در این شهر دارند.

برون شهری

برای رسیدن به پایتخت می‌توانید از سیستم های حمل و نقل ریلی، جاده ای و هوایی استفاده کنید. این شهر دارای دو فرودگاه بزرگ و بین المللی است. فرودگاه مهرآباد که امروزه جهت پروازهای داخلی و حجاج استفاده می شود و فرودگاه بین المللی امام خمینی جهت پروازهای خارجی. دسترسی به هردو فرودگاه از طریق مترو امکانپذیر می باشد. همچنین شبکه ارتباطی راه آهن و پایانه های مسافربری تهران حجم زیادی از مسافرین را جابجا می کنند.

ادامه مطلب
اصفهان
اصفهان

جاذبه های تاریخی

با توجه به پیشینه بسیار طولانی شهر اصفهان این شهر دارای اماکن مهم تاریخی، خانه های تاریخی، کاروان سراها، مدرسه ها، بازارها، پل ها، مناره ها، عصارخانه ها و موزه ها است. مهم ترین آنها میدان نقش جهان، کاخ چهلستون، کاخ هشت بهشت، کاخ عالی قاپو، سی و سه پل، پل خواجو، پل چوبی، پل مارنان، پل شهرستان، مدرسه چهارباغ،محله جلفا، کاروانسرای شاهی، عصارخانه شاهی، عصارخانه جماله، مناره ساربان و چهل دختران، دارالضیافه، منار جنبان، مناره دردشت، مناره مسجد علی، خانه تاریخی شیخ الاسلام (محل بافت پارچه زری)، خانه مشروطیت، خانه ملاباشی (بوتیک هتل)، خانه تاریخی جواهری (موزه صنایع دستی)، مجموعه مادرشاه، موزه هنرهای تزیینی، موزه هنرهای معاصر، موزه موسیقی، انگورستان ملک التجار، حمام رهنان، حمام قاضی، حمام دردشت، حمام شبخ بهایی، حمام علی قلی آقا، میدان کهنه، مدرسه ابن سینا، تخت فولاد، آتشگاه، تالار تیموری، تالار اشرف و بسیاری دیگر است.

جاذبه های مذهبی

اصفهان به دلیل موقیعیت جغرافیایی و واقع شدن در مرکز فلات ایران، در طول تاریخ محلی برای برخورد ادیان و ساکن شدن فرقه های مختلف مذهبی بوده است. بنابراین دارای مساجد، آرامگاه ها، زیارتگاه ها، کنیسه، کلیساهای و بقعه های زیادی می باشد:

از مهمترین این بناها میتوان به این موارد اشاره کرد: مسجد جامع عباسی، مسجد جامع عتیق، مسجد شیخ لطف الله، مسجد حکیم، مسجد شیعا،  مسجد مقصود بیک، مسجد سید، مسجد علی، آرامستان تخت پولاد (سومین آرامستان بزرگ جهان اسلام)، آرامگاه علامه مجلسی، آرامگاه های صایب تبریزی و کمال اصفهانی، آرامگاه خواجه نظام الملک، آرامگاه آرتور پوپ، آرامستان ارامنه، امامزاده درب امام، امامزاده هارون ولایت، امامزاده اسماعیل، کلیسای وانک، کلیسای بیت اللحم، کنیسه ملایعقوب، آتشکده زرتشتیان اصفهان، بقعه شهشهان، مقبره بابا قاسم،

جاذبه های طبیعی

اصفهان با دارا بودن پارک ها و باغ های بسیار، یکی از بالاترین رتبه های سرانه فضای ‌سبز را در ایران به خود اختصاص داده است. پارکهای ساحلی در حاشیه زاینده رود، باغ گل‌ها، باغ پرندگان، پارک ناژوان، مجموعه تفریحی صفه و آکوارویوم از جاذبه های طبیعی شهر محسوب می شود.

مراکز خرید و غذا

اصفهان علاوه‌ بر مکان‌های دیدنی و بناهای تاریخی دارای بازاهای سنتی و مراکز خرید مدرن است:

سیتی سنتر اصفهان (قلب شهر)، مرکز خرید انقلاب، مرکز خرید سپاهان، مجتمع کوثر، مجتمع پارک، مرکز خرید نظر، ارگ جهان نما، از جمله مراکز مدرن خرید و بازار کهنه، بازار قیصریه و بازارچه حسن آباد از جمله مراکز سنتی مهم اصفهان محسوب می شوند.

بعضی از رستورانهای شناخته شده و بعضاَ قدیمی اصفهان نیز از این قرار است:

بریانی حاج محمود، بریانی اعظم، بریانی شاد، رستوران جناب، رستوران همدم السلطنه، رستوران شهرزاد، عمارت نمکدان، رستوران باغ همایون، رستوران ترنج (خانه هوانس)، رستوران خوان گستر، رستوران خوانسرا، رستوران بام شهر، دوغ و گوشفیل عدالت، سمنو و فرنی حافظ

 

غذاها و خوراک های سنتی اصفهان
اصفهان در کنار جاذبه های گردشگری فراوان، دارای غذاها و خوراک های سنتی و خوشمزه ای بسیاری است.
از جمله مهمترین آنها بریونی یا بریانی، خورشت ماست، آش شله قلمکار، دوغ و گوشفیل، و فرنی است.
اشکنه، کله جوش، آماج، كاچی، گوشت و لوبيا، گوشت و عدس، قیمه ریزه، سرگنجشکی، یخمه لوبیا، کوفته باقالی، ماش و قمری، نخوداب غوره، شوربا، آش آلوچه و … از دیگر غذاهای سنتی استان اصفهان به شمار می آیند.

 

سوغاتی و ره‌آوردهای اصفهان
اصفهان دارای سوغات های بسیار متنوع و در عین حال خوشمزه ای می باشد.
اگر به این شهر سفر کردید، می توانید آنها را برای دوستان و آشنایان خود به عنوان سوغات ببرید.
از جمله سوغات های معروف گز اصفهان در انواع مختلف لقمه ای، سکه ای، آردی، انگشت پیچ، پولکی با طعم های متنوع و سوهان عسلی است.
صنایع دستی اصفهان
اصفهان همان گونه که در قدیم مهد هنرهای زیبا و صنایع بی همتا بوده امروزه نیز همچون گذشته سروری میکند.
چنانکه امروزه این شهر در یونسکو  به عنوان شهر خلاق صنایع دستی و هنرهای سنتی به ثبت رسیده است.
مهمترین صنایع دستی شهر اصفهان از این قرار است: طلاسازی، نقره کاری، فیروزه کوبی، خاتم کاری، قالی بافی، نگارگری، معرق کاری، قلم زنی، میناکاری، ملیله دوزی، مسگری، خوشنویسی، ، نمدمالی، گیوه بافی سفال و سرامیک سازی.

 

حمل و نقل اصفهان
سیستم حمل و نقل شهر اصفهان به عنوان یکی از شهرهای صنعتی و گردشگری ایران از کیفیت بالایی برخوردار است.
فرودگاه بین‌المللی اصفهان که «شهید بهشتی» نام دارد در شمال شرقی اصفهان و در ۱۸ کیلومتری شهر واقع شده‌است.
از این فرودگاه در مسیرهای ورودی و خروجی، و در داخل و خارج از ایران پروازهای مستمری صورت می‌گیرد.
ایستگاه قطار اصفهان که در جنوبی ترین نقطه اصفهان قرار دارد.
امروزه این ایستگاه به عنوان یکی از فعال ترین و پرتردد ترین ایستگاه‌های قطار کشور در حال فعالیت است.
چهار پایانه اتوبوس رانی اصفهان با نامهای ترمینال کاوه در شمال، ترمینال صفه در جنوب ، ترمینال جی در شرق و ترمینال زاینده رود در غرب، نقش مهمی در انتقال مسافر به سراسر ایران به عهده دارند.
برای جابجایی های درون شهری نیز می توانید از مترو، تاکسی، اتوبوس، اتوبوس تندرو و دوچرخه استفاده کنید.
 ایستگاه های دریافت دوچرخه در بیشتر نقاط شهر مستقر است.

 

در بیان شگفتی ها و جاذبه های گردشگری اصفهان همین بس که پیرلوتی نویسنده مشهور فرانسوی در وصف این شهر می گوید: «اصفهان نه تنها آیینه تاریخ تمدن کهن سال، که آیینه خلاقیت بشر است. اصفهان خود تنها کهکشانی است که دست یافتن به ژرفای زیبایی و بزرگی آن ممکن نیست.»

ادامه مطلب

 

«آنچه قبل از سفر باید بدانیم»
معرفی:
جزیره کیش یکی از مجموعه جزایر خلیج فارس در استان هرمزگان است.
این جزیره بیضی شکل مساحتی معادل 90 کیلومترمربع دارد.
جزیره کیش حدود 40 هزار نفر جمعیت دارد و به ساکنین جزیره کیشوند می گویند.
هر ساله به طور متوسط، بیش از یک میلیون و هفتصد هزار نفر گردشگر به کیش سفر می کنند.
آب و هوای جزیره کیش اکثرا گرم و مرطوب است.
میزان بارندگی درآن کم و اکثرا در فصل زمستان اتفاق می افتد.
منطقه آزاد جزیره کیش در حال توسعه گردشگری و تجارت می باشد از این رو اقتصاد رو به جلویی دارد.

 

 

تاریخچه:
با توجه به آنچه در اسناد تاریخی آمده،جزیره کیش در زمان هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان تحت سلطه ایران بوده است.
اما به تدریج این جزیره به دست خلفای اموی می افتد.
تا اینکه در دوران حاکمیت آل بویه مجددا کیش به دست حکومت ایران برمی گردد.
در دوره سلجوقیان جزیره کیش به بزرگ ترین مرکز تجاری خلیج فارس مبدل می شود.
در سال 912 هجری قمری جزیره کیش همانند جزیره هرمز توسط پرتغالی ها اشغال می شود.
سرانجام امام قلی خان سپهسالار شاه عباس در سال 1031 موفق به فتح تمامی جزایر خلیج فارس و بحرین شد.
از آن پس کیش به عنوان یکی از جزایر ایرانی خلیج فارس شناخته می شود.
در سال های آغازین حکومت محمدرضا پهلوی جزیره کیش مرکز صید ماهی و مروارید در خلیج فارس بود.
تا این که با ورود مروارید ژاپن به بازار ایران، از اهمیت مروارید جزیره کیش کاسته شد.
اما در سال 1349 پس از بازدید مشاورانی ایرانی و آمریکایی از جزیره کیش، این منطقه به عنوان مرکز توریستی بین المللی انتخاب شد.
در سال 1361 جزیره کیش نخستین منطقه آزاد اقتصادی کشور شناخته شد.
امروزه نیز اقتصاد جزیره کیش بر پایه صنعت گردشگری و تجارت استوار شده است.
جاذبه های گردشگری جزیره:

جزیره کیش به دلیل داشتن جاذبه های گردشگری بسیار متنوع به یکی از مقاصد مهم گردشگری کشور تبدیل شده است. این جاذبه ها در ذیل به اختصار نام برده شده اند:

ادامه مطلب
کیش
کیش

 

«آنچه قبل از سفر باید بدانیم»
معرفی:
جزیره کیش یکی از مجموعه جزایر خلیج فارس در استان هرمزگان است.
این جزیره بیضی شکل مساحتی معادل 90 کیلومترمربع دارد.
جزیره کیش حدود 40 هزار نفر جمعیت دارد و به ساکنین جزیره کیشوند می گویند.
هر ساله به طور متوسط، بیش از یک میلیون و هفتصد هزار نفر گردشگر به کیش سفر می کنند.
آب و هوای جزیره کیش اکثرا گرم و مرطوب است.
میزان بارندگی درآن کم و اکثرا در فصل زمستان اتفاق می افتد.
منطقه آزاد جزیره کیش در حال توسعه گردشگری و تجارت می باشد از این رو اقتصاد رو به جلویی دارد.

 

 

تاریخچه:
با توجه به آنچه در اسناد تاریخی آمده،جزیره کیش در زمان هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان تحت سلطه ایران بوده است.
اما به تدریج این جزیره به دست خلفای اموی می افتد.
تا اینکه در دوران حاکمیت آل بویه مجددا کیش به دست حکومت ایران برمی گردد.
در دوره سلجوقیان جزیره کیش به بزرگ ترین مرکز تجاری خلیج فارس مبدل می شود.
در سال 912 هجری قمری جزیره کیش همانند جزیره هرمز توسط پرتغالی ها اشغال می شود.
سرانجام امام قلی خان سپهسالار شاه عباس در سال 1031 موفق به فتح تمامی جزایر خلیج فارس و بحرین شد.
از آن پس کیش به عنوان یکی از جزایر ایرانی خلیج فارس شناخته می شود.
در سال های آغازین حکومت محمدرضا پهلوی جزیره کیش مرکز صید ماهی و مروارید در خلیج فارس بود.
تا این که با ورود مروارید ژاپن به بازار ایران، از اهمیت مروارید جزیره کیش کاسته شد.
اما در سال 1349 پس از بازدید مشاورانی ایرانی و آمریکایی از جزیره کیش، این منطقه به عنوان مرکز توریستی بین المللی انتخاب شد.
در سال 1361 جزیره کیش نخستین منطقه آزاد اقتصادی کشور شناخته شد.
امروزه نیز اقتصاد جزیره کیش بر پایه صنعت گردشگری و تجارت استوار شده است.
جاذبه های گردشگری جزیره:

جزیره کیش به دلیل داشتن جاذبه های گردشگری بسیار متنوع به یکی از مقاصد مهم گردشگری کشور تبدیل شده است. این جاذبه ها در ذیل به اختصار نام برده شده اند:

اماکن تاریخی
از جمله اماکن تاریخی جزیره می‌توان شهر باستانی حریره و شهر زیر زمینی کاریز را نام برد.
همچنین آب انبار دوقلو، کشتی یونانی، خانه اعیانی و خانه مردم شناسی بومیان نیز از دیگر مکان‌های تاریخی جزیره هستند.

 

جاذبه های طبیعی
جزیره هندورابی که از توابع جزیره است، دارای طبیعتی بکر و فوق العاده است.
مرکز حفاظت از لاک پشت های دریایی کیش که امکان تماشای چرخه زندگی لاک پشت ها را به گردشگران میدهد.
هم چنین روستای باغو و درخت سبز یا انجیر معابد از جمله جاذبه های طبیعی جزیره هستند.
علاوه بر این ساحل مرجانی کیش نیز یکی دیگر از زیبایی های طبیعت در این منطقه به شمار می رود.

 

اماکن تفریحی
این جزیره با وجود وسعت کمی که دارد اما برای دوستداران هیجان و تفریح بهشتی بی پایان است.
کلوب های تفریحات دریایی در سطح جزیره ارائه دهنده انواع تفریحاتی همچون پاراسل، غواصی، شاتل، بنانا، فلای بورد، اسکوتر زیردریایی و جت اسکی می باشند.
همچنین مجموعه تفریحی سافاری امکاناتی مانند سافاری، بانجی جامپینگ، بانجی شوتینگ، باگی، پینت بال، کارتینگ، موتور دریفت و زورب بال را در اختیار بازدیدکنندگان می گذارد.
از دیگر اماکن تفریحی جزیره تم پارک آبی اوشن، کشتی تفریحی، دلفیناریوم، باغ پرندگان و بوستان آهوان می باشد.
پارک های ساحلی سیمرغ و میرمهنا، اسکله تفریحی، پارک شهر، ساحل مرجان از جمله محل هایی هستند که برای تفریح مسافران در نظر گرفته شده اند.
هم چنین پیست دوچرخه سواری دور تا دور جزیره قرار گرفته است.
تجربه دوچرخه سواری درکنار ساحل مخصوصا در هوای مطبوع شب هنگام خاطره ای بی نظیر را رقم می زند.
مراکز خرید
از جمله مراکز خرید بسیار لوکس جزیره می توان رویا مال، دامون و کوروش برند سنتر را نام برد.
هم چنین سایر مراکز خرید شناخته شده و محبوب جزیره شامل مرکز تجاری، مرجان، پردیس 1، پردیس 2، سارینا 1 و 2، زیتون، مروارید، مریم، پانیذ، ونوس، دیپلمات و پاندا می باشند.

 

مراکز غذایی
برخی از رستوران های محبوب و شناخته شده در جزیره عبارتند از: رستوران کوه نور، رستوران میرمهنا، فودلند مرجان، فود کورت دامون، توتی فروتی، هشتگ، رستوران شاندیز صفدری، رستوران سنتی پوریا، رستوران پدیده شاندیز، رستوران رویال استار، رستوران پایاب، رستوران نهنگ سفید و…

 

 

غذاهای محلی جزیره:

غذاهای محلی جزیره نمادی از موقعیت جغرافیایی این منطقه می باشد. بنابراین اغلب غذاهای دریایی و عربی در بین کیشوندان محبوبیت دارند. سمک مشوی از مهم ترین غذاهای سنتی و نوعی ماهی سرخ شده است. هم چنین مرگوگ (مرقوق)، محمر، مضروبه، هریسه، برنج مجبوس و انواع قلیه نیز از دیگر غذاهای محلی کیش هستند.

 

 

سوغاتی جزیره:

با توجه به مراکز خرید بسیاری که در جزیره وجود دارد می توان سوغاتی های متنوعی را انتخاب کرد. از محبوب ترین سوغاتی‌های می توان به صنایع دستی متنوع آن اشاره کرد. صنایع دستی جزیره شامل انواع زیورآلات، جعبه ها و آینه های تزئین شده با صدف، مرجان و گوش ماهی ها هستند. گلیم سوزنی، محصولات حصیری، کوزه سفالی و پارچه های گلابتون دوزی از سایر صنایع دستی و هنرهای منطقه است. همچنین ماهی، میگو، قهوه، شکلات، پوشاک، خرما و ادویه نیز از سوغاتی های پرطرفدار جزیره هستند.

 

 

حمل و نقل جزیره:

مسافرت به جزیره از دو طریق هوایی و دریایی صورت می گیرد.

فرودگاه بین المللی کیش
فرودگاه بین المللی جزیره مساحت 9 کیلومتر مربع دارد.
این فرودگاه دارای چهار ترمینال است که پروازهای داخلی و خارجی را پوشش می دهند.
این فرودگاه در آبان ماه سال 1356 افتتاح شد.
در سال 1371 با تاسیس سازمان منطقه آزاد کیش و رونق گردشگری جزیره، فعالیت فرودگاه جانی دوباره گرفت.
به همین جهت در سال 1373 باند فرودگاه به چراغ های مخصوص پرواز در شب تجهیز شد تا پروازهای شبانه به جزیره نیز برقرار شوند.
در حال حاضر این فرودگاه یکی از پرترافیک ترین فرودگاه های کشور بعد از فرودگاه مهرآباد می باشد.
هم چنین برای رفاه حال مسافران امکاناتی نظیر اورژانس، رستوران، پارکینگ، جایگاه CIP، امانت بار، خدمات بسته بندی بار، خدمات بانکی و صرافی، خدمات پستی، فروشگاه و اینترنت پر سرعت در نظر گرفته شده است.
بندر کیش
این بندر در قسمت شمال شرقی جزیره واقع شده و مساحتش 110 هکتار است.
رفت و آمد دریایی به بندر کیش از طریق دو بندر چارک و آفتاب صورت می پذیرد.
بندر چارک در شهرستان بندرلنگه واقع شده است و تا بندر کیش 32 کیلومتر فاصله دارد.
این بندر دارای شناورهای مسافربری و لندینگ کرافت (مخصوص حمل خودرو) می باشد.
مدت زمان سفر با شناورهای مسافربری حدود یک ساعت و نیم و با شناورهای لندینگ کرافت حدود 3ساعت می باشد.
بندر آفتاب اما با 18 کیلومتر فاصله، نزدیک ترین مسیر به بندر کیش است.
این بندر تنها دارای شناورهای لندینگ کرافت می باشد و مدت زمان سفر تا کیش حدودا 2ساعت و 15دقیقه است.

 

جزیره با جاذبه های گردشگری متعدد و سواحلی منحصر به فرد یکی از پرطرفدارترین مقاصد گردشگری در ایران است. تفریحات میهج آبی، مراکز خرید لوکس، مناظر زیبای طبیعی و تاریخی و سایر امکانات بروز، این جزیره را به مروارید خلیج فارس تبدیل کرده است. شما می توانید با جاذبه های گردشگری کیش در آسان گردش آشنا شوید. اگر به این جزیره سفر داشته اید تجربه خود را با سایر کاربران در میان بگذارید.

ادامه مطلب
یزد
یزد

«آنچه قبل از سفر باید بدانید»
معرفی:
استان یزد با مساحتی حدود 131 کیلومترمربع، چهارمین استان ایران از لحاظ وسعت می‌باشد.
این استان در قسمت مرکزی ایران و در حاشیه کویر لوت واقع شده است.
مرکز این استان، شهر تاریخی و زیبای یزد از شهرهای باستانی و کهن ایران است.
جمعیت این شهر براساس آخرین سرشماری انجام شده در سال 1395 حدود 530 هزارنفر می‌باشد.
شهر یزد به عنوان اولین شهر خشت خام و دومین شهر تاریخی دنیا لقب یکپارچه ترین بافت تاریخی جهان را دارد.
این شهر در سال 2017 به عنوان نخستین شهر ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفت.
به سبب همین ثبت، یزد یکی از مشهورترین شهرهای ایران در جهان است.
این شهر تاریخی همانند یک ماشین زمان گردشگران را با خود به روزگاران قدیم می‌برد.
یزد به دلیل وجود بادگیرهای زیاد، به شهر بادگیرها معروف است.
شهر دوچرخه، دارالعباده، دارالعلم، حسینیه ایران، شهر شیرینی و شهر قنات و قنوت و قناعت از دیگر القاب داده شده به این شهر هستند.

 

تاریخچه:

حال به بررسی تاریخ این شهر در دو دوره متفاوت زمانی می پردازیم:

پیش از اسلام
نام قدیم شهر یزد کثه به معنای شهر دارای کتس (قنات) بوده است.
  ایساتس و دارالعباد از نام‌های دیگر این شهر بوده.
نام کنونی یزد در لغت به معنای مقدس و پاک است و وقتی از آن برای نام سرزمینی استفاده می‌شود معنای سرزمین مقدس یا شهرخدا را می‌دهد.
قدمت این شهر به 8 تا 12 هزار سال می‌رسد.
براساس شواهد تاریخی دوران ساسانیان سرآغاز پیدایش شهر یزد بوده است.
بعضی از مورخان اظهار داشته شهر یزد را یزدگرد اول که چهاردهمین پادشاه ساسانی بود ساخته است.
نام شهر هم برگرفته از نام همین پادشاه بوده است.
اما برخی دیگر احداث یزد را به بهرام گور پانزدهمین پادشاه ساسانی نسبت داده اند.
در کتب تاریخی آمده است که بهرام گور در راه سفر به خراسان براثر بیماری در منطقه ای به نام کثه (منطقه ای که اکنون یزد در آنجا قرار دارد) چند روزی اقامت داشته است.
پس از بهبودی، به یمن این اتفاق شهر یزد را در آن منطقه بنا میکند.
شهر در آن زمان یزدان گرد خوانده میشده.
پس از بهرام گور، یزدگرد دوم، انوشیروان و خسرو پرویز، پادشاهان دوران ساسانی، برای آبادانی این شهر بسیار کوشیدند.
در زمان خسرو پرویز و با اداره دخترش ایران دخت ساخت و ساز در شهر یزد آغاز شد و این شهر روز به روز شکوفاتر شد.
پس از اسلام
پس از ورود اسلام به ایران، زرتشتیان از شهرهای مختلف به یزد مهاجرت کردند.
به همین دلیل آتشکده‌ها و معابد بسیاری در آن دوران ساخته شد.
در زمان حمله مغولان، اتابکان بر شهر یزد حکومت داشتند.
خوشبختانه باتوجه به فرمانبری اتابکان از چنگیزخان مغول،  شهر یزد از حمله مغول در امان ماند.
اتابکان نزدیک به 140 سال بر یزد حکومت کردند.
در زمان تیموریان بااینکه یزد درگیر یک سری مسائل داخلی شده بود اما بازهم به علت علاقه تیموریان به فرهنگ و هنر و بناهای تاریخی، در این زمینه آسیبی ندید.
حتی تعداد بسیار زیادی از ابنیه شهر در زمان تیموریان بنا شد.
کاشی‌کاری‌های مسجد جامع و میدان و مسجد امیر چخماق از این بناها هستند.
شاه اسماعیل صفوی با اقتداری که داشت توانست در ایران وحدت ملی ایجاد کند.
یکی از اصول این وحدت ملی انتخاب دین و مذهب رسمی برای کل کشور بود.
برهمین اساس دین اسلام و شیعه 12 امامی انتخاب شد و سخت گیری‌هایی در این زمینه به وجودآمد.
شهر یزد یکی از شهرهایی بود که از این سخت‌گیری‌ها متحمل خسارت‌هایی شد.
اما در دوران صفویه، بازرگانی رونق یافت.
ابریشم و دیگر منسوجات ایرانی در سراسر دنیا شناخته شدند.
شهر یزد هم به واسطه ابریشم مرغوبش و موقعیت جغرافیایی که داشت بسیار مورد توجه تجار و بازرگانان قرار گرفت.
در زمان قاجاریه و در زمان حکومت محمد ولی میرزا فرزند فتح علیشاه برخی از اماکن تاریخی بازسازی و تعمیر شد و برای آبادانی شهر تلاش‌های بسیاری انجام شد.
ورود اتومبیل و احداث خیابان‌ها در زمان پلوی اتفاق افتاد.
اما متاسفانه همین خیابان‌کشی‌ها آسیب زیادی به بافت تاریخی و برخی ابنیه تاریخی شهر وارد کرد.

 

جاذبه‌های گردشگری:

یزد به عنوان یکی از زیباترین شهرهای خشتی جهان، دارای جاذبه‌های تاریخی کم‌نظیری است و هرساله شمار زیادی از گردشگران داخلی و خارجی به این شهر سفر می‌کنند. در واقع سفر به یزد، سفر به قلب تاریخ است.

 اماکن تاریخی
آثار تاریخی شهر یزد شکوه و عظمت ایران را به تصویر می‌کشد.
بافت تاریخی شهر نیز از جذاب‌ترین جاذبه‌ها برای گردشگران داخلی و خارجی به شمار می‌آید.
برخی از این آثار تاریخی شهر عبارتند از: مدرسه ضیائیه (زندان اسکندر)، میدان امیر چخماق، ساعت مارکار، زورخانه صاحب الزمان، برج سکوت، قلعه سریزد، آب انبار شش بادگیری، خانه لاری ها، نارین قلعه، چاپارخانه میبد، یخچال خشتی میبد، آتشکده ورهرام، برج خاموشان
این شهر بیش از 30 موزه دیدنی دارد.
موزه آب، موزه اسناد تاریخی یزد (خانه لاری‌ها)، موزه آیینه و روشنایی، موزه مارکار، موزه پست، موزه سکه و مردم‌شناسی حیدرزاده و موزه کامبرین از موزه‌های دیدنی این شهر هستند.

 

اماکن زیارتی و مذهبی
شهر یزد هم مانند بسیاری دیگر از شهرهای ایران اماکن مذهبی زیادی دارد.
برخی از این مساجد شاهکارهای معماری اسلامی هستند.
مسجد جامع یزد، بقعه دوازده امام، آتشکده زرتشتیان، زیارتگاه چک چک، مسجد امیرچخماق، مسجد شاه یحیی، بقعه سید رکن الدین، بقعه سید شمس الدین برخی از اماکن مذهبی شهر هستند.

 

باغ ها و خانه‌های تاریخی
باغ‌های ایرانی از لحاظ معماری و جذابیت بصری در جهان شهرت دارند.
باغ‌های یزد در میان باغ‌های ایرانی جایگاه ویژه ای دارند.
باغ دولت آباد و باغ چهلوان پور مهریز از باغ‌های این شهر هستند که به ثبت ملی رسیده‌اند.
باغ امیدسالار، باغ خان یزد، باغ عبدالرحیم خان، باغ مشیر و باغ علی نقی خان تفت از دیگر باغ‌های زیبای شهر هستند.

 

جاذبه های طبیعی
زیبایی‌های طبیعی یزد در دل کویر باعث شده به این شهر لقب عروس کویر را بدهند.
از یک سو بیابان‌ها و تپه‌های ریگ روان و از سوی دیگر ییلاقات سرسبز، دره‌ها و دامنه‌های آن اعجاز این شهر را به رخ می‌کشد.
روستای خرانق، ییلاق های میان کوه، پشت کوه و پیش کوه، غار شگفت یزدان، ابرکوه، قنات زارچ، و قلعه شواز تفت بخشی از جاذبه‌های طبیعی این شهر هستند.

 

اماکن تفریحی
در کنار جاذبه‌های تاریخی و کم نظیر این شهر، مجموعه‌های تفریحی جدید می‌توانند کمی به سفر شما هیجان بخشند.
برخی از این مجموعه‌ها عبارتند از: پارک کوهستان، شهربازی شادی، باشگاه تفریحی ورزشی جنگ ستارگان و پینت بال تکاور

 

مراکز خرید
یزد مراکز خرید سنتی و جدید فراوانی دارد.
بازارهای سنتی این شهر از دیدنی‌های تاریخی آن محسوب می شوند.
بازار خان، بازار قیصریه، بازار زرگری و بازار پنجه علی و بازار چهارسوق از بازارهای سنتی هستند.
اما در کنار این بازارها در این شهر بازارهای مدرنی هم قرار گرفته است.
مرکز خرید آریا، ستاره یزد، پاساژ کویتی ها و مرکز خرید صدف از این نوع بازارها هستند.

 

مراکز غذایی
اما یکی از دغدغه‌های گردشگران در شهرهای مقصد پیدا کردن رستوران‌های با کیفیت آن شهر می‌باشد.
برخی از رستوران‌های معروف شهر عبارتند از: رستوران ترمه و ترنج، کافه رستوران فوکا، رستوران مارکوپولو، رستوران سزارتالار، کافه خانه دوست، رستوران هتل جاده ابریشم، رستوران مشیرالممالک و رستوران سنتی خوان دوحد

 

غذاها و خوراکی‌های محلی:
چشیدن غذاهای سنتی هر شهر گردشگر را بیشتر با آداب و رسوم آن منطقه آشنا می‌کند و جزو جدانشدنی سفر محسوب می‌شود.
یزد هم با توجه به تاریخ غنی خود غذاها و شیرینی‌های محلی خاص خود را دارد که طعم خوششان را فراموش نخواهید کرد.
آش شولی، قیمه نخود، آش انار، کشک خیار، خورش به آلو، قلیه کدو تنبل، کوفته یزدی و آبگوشت تماته بادمجان از غذاهای خوشمزه سنتی این شهر هستند.
اما معروفیت شیرینی‌های یزد بسیار بیشتر از غذاهای این شهر است.
از میان این شیرینی‌ها می‌توان به فالوده یزدی، باقلوای یزدی، حلوا ارده اردکان، لوز ترحیمی، کیک یزدی، حاجی بادام، نان برنجی، نان پنجره ای، نقل یزدی، قطاب و سوهان یزدی اشاره کرد.

 

سوغاتی و ره‌آوردها:
در کنار نان‌ها، کیک‌ها و شیرینی‌های بسیار خوشمزه یزد که همگی جزو سوغات شهر محسوب می‌شوند، صنایع دستی و منسوجات این شهر نیز بسیار محبوب و پرطرفدار است.
زیلو، شمد، داراریی بافی، ترمه، سفال و سرامیک از سوغاتی‌های مشهورش هستند.

 

حمل و نقل:
فرودگاه بین المللی شهید آیت اله صدوقی در 10 کیلومتری شهر قرار دارد.
این فرودگاه دهمین فرودگاه کشور از نظر ترافیک هوایی و مسافری است.
سالانه نزدیک به 550 هزار مسافر از طریق این فرودگاه رفت و آمد دارند.
گزینه‌های دیگر برای رسیدن به این شهر، قطار، اتوبوس و ماشین شخصی است.
این شهر در فاصله 630 کیلومتری تهران قرار دارد و زمان رسیدن از تهران به یزد با وسیله شخصی حدود 6 تا 7 ساعت می‌باشد.

ادامه مطلب
قشم
قشم

 

«آنچه قبل از سفر باید بدانیم»
معرفی:
جزیره قشم یکی از جزایر استان هرمزگان و جزیره عجایب هفتگانه با جاذبه های گردشگری متعدد مقصد مناسبی برای سفرهای تفریحی است.
قشم بزرگ ترین جزیره خلیج فارس می باشد که در تنگه هرمز قرار گرفته است.
جزیره قشم 1491 کیلومتر مربع مساحت و حدود 120 کیلومتر طول و میانگین 11 کیلومتر عرض دارد.
این جزیره آب و هوایی گرم و مرطوب دارد و رطوبت نسبی هوا در آن بالاست.
به همین دلیل بیشترین پوشش گیاهی جزیره گونه از مانگروها است که در جنگل های حرا مشاهده می شوند.
جزیره قشم حدود 149 هزار نفر جمعیت دارد.
از این تعداد، 67 هزار نفر در مناطق شهری و 82 هزار نفر در روستاهای جزیره زندگی می کنند.
منبع اصلی درآمد مردم در قشم صیادی است.
وجود مراکز تجاری، زمین های کشاورزی، معادن, منابع گاز و دامپروری از دیگر عوامل رشد اقتصاد جزیره است.
سالانه بیش از 5 میلیون نفر گردشگر داخلی و خارجی به جزیره قشم سفر می کنند.

 

تاریخچه:
جزیره قشم در تمام دوران به دلیل قرار گرفتن در موقعیت استراتژیک خلیج فارس مورد توجه قرار بوده است.
با توجه به سنگواره های کشف شده از سواحل ایران قدمت جزیره به حدود 400 هزار سال قبل باز میگردد.
در زمان مادها قدرت دریایی ایران در جزیره قشم افزایش یافت.
هم چنین دامداری و صید ماهی و مروارید در این جزیره رواج پیدا کرد.
در دوره هخامنشیان این جزیره تبدیل به بزرگ ترین مرکز فعالیت دریایی ایران شد.
پس از فتح جزیره توسط لشکریان اسلام، ساسانیان نام جزیره را ابرکاوان گذاشتند و مرکز فعال دریانوردی و تجارت شد.
در حمله مغول جزیره به تصرف مغول ها درآمد اما توسط اتابکان فارس باز پس گرفته شد.
در قرن 16میلادی جزیره قشم و هرمز به دست پرتغالی ها افتادند و قلعه های مستحکمی را آنجا بنا کردند.
اما در عصر صفویه سردار امام قلی خان طی سه روز گلوله باران قلعه توانست جزیره را باز پس گیرد.
در دوره قاجاریه که ایرانیان سرگرم جنگ با روسیه بودند از تمرکز بر جزایر خلیج فارس غافل شدند.
همین مسئله باعث شد انگلیس ها هر روز بیشتر در این منطقه قدرت بگیرند.
آن ها حتی موفق شدند کنترل مستقیم چند جزیره را در دست بگیرند.
اما در دوره پهلوی طی قرارداد سال 1971 میلادی ما بین ایران و امارات، خلیج فارس بویژه جزایر ابوموسی، تنب بزرگ و کوچک ایرانی قلمداد شدند که تا امروز نیز پایدار باقیمانده است.

 

 

جاذبه های گردشگری:

جزیره قشم به دلیل جاذبه های فراوان و شگفت آوری که دارد به جزیره عجایب هفتگانه مشهور است. برخی از این جاذبه های گردشگری در ذیل به اختصار نام برده شده اند:

اماکن تاریخی
از اماکن تاریخی جزیره قشم می توان به چاه های تل آب، آب انبار بی بی و گورستان تم سیتی اشاره کرد.
هم چنین سد پی پشت و دژ پرتغالی ها نیز از سایر مکان های تاریخی قشم هستند.

 

جاذبه های طبیعی
جزیره هرمز از توابع جزیره قشم به شمار می رود و خود دارای شگفتی های فراوان است.
دره ستارگان، جزیره ناز، جزیره هنگام، غار خربس و دره تندیس ها همگی از جاذبه های طبیعی قشم هستند.
هم چنین جنگل حرا، غار نمکدان و تنگه چاهکوه نیز از سایر جاذبه های طبیعی قشم به شمار می روند.

 

اماکن تفریحی
جزیره قشم در کنار زیبایی های طبیعی که دارد محل مناسبی برای تفریحات پر هیجان نیز می باشد.
تفریحات آبی پر هیجانی از جمله غواصی، پاراسل، فلای بورد، شاتل، بنانا و جت اسکی در این جزیره وجود دارد.
مکان های تفریحی دیگری مثل پارک کروکودیل، آکواریوم پروانه طلایی، ساحل پارک آبی، موزه ژئوپارک و پارک زیتون نیز در جزیره قرار گرفته اند.

 

اماکن زیارتی
ازجمله اماکن زیارتی جزیره قشم میتوان به زیارتگاه شیخ اندرابی، مسجد شیخ برخ، مقبره سیدان و مسجد قبا اشاره کرد.

 

مراکز خرید
مراکز خرید بسیاری در جزیره قشم وجود دارند از مهمترین آنها میتوان به سیتی سنتر 1 و 2 اشاره کرد.
مراکز تجاری پردیس، فردوسی، نخل زیتون، سیمرغ، مرجان، ستاره، خلیج فارس و راه ابریشم از بازارهای شناخته شده جزیره هستند.
همچنین مراکز خرید متنوع با قیمت مناسب در درگهان قشم وجود دارند که پاساژ دو دلفین از معروف ترین آنهاست.

 

مراکز غذایی
برخی از رستوران های محبوب در جزیره قشم عبارتند از: رستوران خوان بوم، رستوران شب های طلایی، رستوران حاج غفور، رستوران نعیم، فست فود سیرول، رستوران خاله، رستوران الوند، رستوران قلعه، رستوران آبشار، رستوران شب های دفاری، رستوران امیران و…

 

 

غذاهای محلی:
از جمله خوراکی های محلی جزیره قشم نان ُتمُشی است.
این نان نازک را با سس مخصوصی همراه با تخم مرغ و پنیر می پزند.
خورش قلیه ماهی از غذاهای محلی و چایی شیر از نوشیدنی های محلی این منطقه می باشند.
سایر غذاهای رایج در جزیره َهوآری ماهی، مرغ و گوشت، زیبُن هَوور، حَلا ماهی، ُمفَلک، هلیم گندم و کلمبا هستند.

 

 

سوغاتی و ره آوردها:
سوغاتی های متنوع جزیره قشم شامل صنایع دستی حصیری، صنایع دستی دریایی، ادویه، گلیم بافی و خرما می باشد.
هم چنین لباس محلی، رودوزی های سنتی و کیک سنتی هلر نیز از سوغاتی های قشم به شمار می روند.

 

 

حمل و نقل:

مسافرت به جزیره قشم از دو طریق هوایی و دریایی صورت می گیرد.

فرودگاه بین المللی منطقه آزاد قشم
فرودگاه بین المللی جزیره قشم در سال 1349 فعالیت خود را آغاز نمود.
این فرودگاه 3 هزار مترمربع مساحت دارد.
هم چنین دو ترمینال ورودی و خروجی برای پروازهای داخلی و خارجی در آن دایر است.
پرواز به تهران همه روزه در این فرودگاه انجام می شود.
اما برای سایر شهرها تنها دو روز در هفته پرواز دارد. این فرودگاه امکاناتی نظیر رستوران، نمازخانه، پمپ بنزین و… دارد.

 

بندر لافت
عبور از دریا همراه با ماشین توسط لندینگ کرافت ها انجام می شود.
برای این مسیر باید خود را به بندر پل برسانید و از طریق لندینگ کرافت به بندر لافت وارد می شوید.
این مسیر حدود 30 دقیقه زمان می برد.
در اکثر اوقات این جابجایی ها 24 ساعته برقرار هستند.
از بند لافت تا شهر قشم نیز حدود 70 کیلومتر فاصله است.

 

اسکله شهید ذاکری
اگر قصد سفر بدون خودرو را دارید، میتوانید از اسکله شهید حقانی توسط اتوبوسهای دریایی به بندر ذاکری قشم برسید.
زمان سفر حدود 50 دقیقه می باشد. ساعت کاری اتوبوس های دریایی هر روز از ساعت 6 صبح الی 23:30 شب می باشد.

 

این جزیره در همه ایام سال پذیرای مسافران است اما بهترین زمان سفر فصل پاییز و زمستان می باشد.

ادامه مطلب
شیراز
شیراز

شیراز از باستانی‌ترین و زیباترین شهرهای ایران با جاذبه‌های تاریخی، ادبی و فرهنگی فراوان است.

 

معرفی:
شیراز از شهرهای بزرگ ایران و مرکز استان فارس است.
براساس آخرین سرشماری انجام شده در سال 1395، شیراز با جمعیت حدود 1.800.000 نفر پنجمین شهر پرجمعیت ایران است.
وجود جاذبه‌های گردشگری فراوان، این شهر را به یکی از محبوب‌ترین مقاصد گردشگری ایران برای گردشگران داخلی و خارجی تبدیل کرده است.
القاب آن مانند شهر گل و بلبل، شعر شعرو ادب پارسی و شهر عاشقان کاملا بیان کننده شهر زیبای شیراز هستند.
این شهر از آن دسته شهرهایی است که در طول سفر نباید یک لحظه را تلف کرد.
حافظ شیرازی این شهر را شهری بی‌مانند توصیف میکند:

«خوشا شیراز و وصف بی مثالش                           خداوندا نگه دار از زوالش»

این شهر به دلیل واقع شدن در بخش مرکزی استان فارس و دامنه‌های کوه زاگرس، از آب و هوای معتدل برخوردار است.
در عین حال تابستان‌های گرم و زمستان‌های سردی دارد.
بهترین فصل این شهر بهار است که باغ‌های بهارنارنج پر می‌شوند و عطر آن تمام شهر را پرمی‌کند.

 

 

تاریخچه:

تاریخچه این شهر باستانی را در دوره زمانی مختلف بررسی می کنیم:

پیش از اسلام:
در تاریخ پر فراز و نشیب این شهر، روزگار تلخ و شیرین بسیاری را از سرگذرانده.
شواهد تاریخی حاکی از آن است که شهر شیراز دارای قدمت 6500 ساله می‌باشد.
لوح‌های یافته شده از ایلام قدیم اشاره به شهری به نام تیزاریس یا تیراسیس دارد.
این اسامی براثر تغییر صداها در فارسی مدرن به شیراز تبدیل شده است.
همچنین بر اساس یافته‌ها از شاهنامه، نام شیراز برگرفته از نام شیراز بن طهمورث است که این شهر را ساخته .
گفته می‌شود شیراز پس از تخریب شهر استخر در نزدیکی مرودشت ساخته شده است.
در کتب اسلامی قبل از اسلام آمده است که شیراز در زمان قدیم بصورت دایره ای نامنظم بوده که در اطراف آن برج و حصار وجود داشته است.
در زمان ساسانیان استان فارس شامل استان‌های فارس، یزد، حاشیه خلیج فارس و جزایر آن و بخشی از خوزستان کنونی بود.
در آن زمان شیراز کنونی وجود نداشت اما قلعه هایی در اطراف شهر کنونی وجود داشت که در زمان حمله اعراب به تسخیر آنها درآمد.
حکمرانان عرب در آن زمان  این شهر را بطوریکه از اصفهان یزرگتر باشد بنا نهادند.
پس از آن به سبب قرار گرفتن این شهر در مسیر راههای منتهی به یزد، کرمان، اصفهان، خوزستان و خلیج فارس این شهر به مدت دو سده به مقر فرمانداران عرب فارس تبدیل شد.
پس از اسلام:
پس از اسلام آوردن ایرانیان و تخریب شهر استخر اهمیت شیراز بیشتر شد.
در زمان آل بویه این شهر برای نحستین بار برای پایتخت برگزیده شد.
در زمان بوییان شیراز از لحاظ فرهنگ و هنر و ادب پیشرفت‌هایی کرد و جمعیت آن رو به فزونی نهاد.
در زمان سلجوقیان شهر به شکوه و جلال بازسازی می‌شود. که این کار مهاجران زیادی را روانه شهر کرد.
اکثر مدارس و زیارتگاه‌ها در زمان صفویه ساخته شده است.
در این دوره شیراز جایگاه شکوهمند و ارجمندی داشت.
هنر شکوفا شد و هنرمندان و صنعتگران شیراز در دنیا شناخته شدند.
بعد از نقل مکان کریم خان زند به شیراز و تاسیس سلسله زندیه، شیراز مجددا به عنوان پایتخت انتخاب می‌گردد.
دوران زندیه یکی از آرام‌ترین و بهترین دوران این شهر بوده است.
در روزگار کریم خان، به وضع کوچه ها و گذرگاه‌ها رسیدگی شد و چهره شهر رو به زیبایی و آبادانی نهاد.
در این زمان باغ‌های سرسبز و زیبایی به دستور او در این شهر ساخته شد.
سال 1794 میلادی پایان سلسله زندیه و پایان پایتخت بودن این شهر بود.

 

 

جاذبه های گردشگری:
شیراز به لحاظ فرهنگ و ادب و تمدن از مهمترین شهرهای توریستی ایران به شمار می‌آید.
آب و هوای بسیار خوب، بوی بهارنارنج، باغ‌های سرسبز و زیبا از جذابیت‌های شیراز است.
بطور کلی این شهر از لحاظ جاذبه‌های تاریخی و طبیعی چیزی کم ندارد و سرآمد شهرهای ایران است.
برخی از جاذبه‌های گردشگری آن را بطور خلاصه در زیر بیان می‌کنیم:

اماکن تاریخی:
شیراز بی‌شک مهمترین شهر تاریخی است و عظمت تاریخ ایران را می‌توان در این شهر یافت.
برخی از این اماکن عبارتند از: مجموعه تاریخی پاسارگاد، تخت جمشید، ارگ کریم خان، نقش رستم، دروازه قرآن، مقبره خواجوی کرمانی، حمام وکیل، عمارت دیوانخانه، گهواره دید، بند امیر، نقش رجب، عمارت شاپوری، مدرسه خان، آرامگاه شاه شجاع
موزه ها:
این شهر به واسطه تاریخ غنی خود پر است از موزه‌های متعدد.
برخی از موزه‌هایی شهر عبارتند از: موزه موسیقی، موزه لباس های سنتی و آئینی، موزه تخت جمشید، موزه نظامی عفیف  آباد، آب انبار وکیل یا موزه آب، رصدخانه ابوریحان بیرونی، خانه فروغ الملک یا موزه هنر مشکین فام، موزه هفت تنان، موزه پارس یا عمارت کلاه فرنگی، موزه کاشی و سنگ
اماکن فرهنگی:
این شهر شهر شعر و ادب است. آرامگاه بزرگان ادب پارسی در شیراز قرار دارند. آرامگاه حافظیه و آرامگاه سعدی مهمترین آنهاست.
اماکن زیارتی و مذهبی:
مهمترین زیارتگاه شهر آرامگاه شاهچراغ است.
آرامگاه علی بن حمزه، سید علاالدین حسین، سید تاج الدین قریب، مسجد نصیرالملک، مسجد وکیل، مسجد جامع عتیق و مسجد مشیراز دیگر اماکن مذهبی شیراز هستند.
باغ ها و خانه‌های تاریخی:
در این شهر بالغ بر پنجاه باغ وجود داشته که بعضی از آنها تغییر کاربری داده‌اند.
مهمترین باغ‌ها و خانه‌های شهر عبارتند از: باغ ارم، باغ عفیف آباد، باغ دلگشا، نارنجستان قوام، خانه زینت الملوک، خانه فروغ الملک، باغ جنت، باغ جهان نما، باغ ملی
جاذبه های طبیعی:
اطراف شهر پوشیده از دشت‌های پر از گیاه و گل‌های رنگارنگ و مدهوش کننده است.
تعدادی از جذاب‌ترین این مناظر طبیعی عبارتند از: دریاچه مهارلو، کوه های دراک، تنگ بستانک، غار شاپور، تنگ تیزآب، تنگ دم اسب، چشمه جوشک، دشت ارژن، آبشار مارگون، بند بهمن، روستای قلات،
اماکن تفریحی:
این شهر در کنار جاذبه های فرهنگی و تاریخی فراوانی که دارد، مجتمع های تفریحی مدرنی هم دارد.
ایران لند، شهربازی گاندو،، شهربازی مجتمع تجاری ستاره فارس، باشگاه پینت بال شهید چمران، پینت بال سیمرغ، لونا پارک، مجتمع ورزشی تفریحی تپه کاج، پارک کوهستانی دراک، پارک آزادی، پارک جنگلی پالایشگاه از این دست مراکز تفریحی هستند.
مراکز خرید:
در شیراز بازارهای قدیمی همچون بازار وکیل و سرای مشیر و بازار حاجی شیراز همچنین درحال فعالیت هستند.
مردم و گردشگران زیادی برای خرید یا بازدید به این بازارها مراجعه می‌کنند.
در کنار این بازارهای قدیمی همچون بازار مسگرها، مجتمع‌های تجاری مدرن هم در شهر وجود دارد. مانند مجتمع تجاری خلیج فارس، زیتون، ستاره فارس، آفتاب فارس، هامون و سپهر.
مراکز غذایی:
رستوران‌ها همیشه یکی از مکان‌های محبوب در سفر هستند.
شیراز هم به واسطه غذاهای لذیذی که دارد رستوران‌های زیادی دارد.
از جمله آن ها می توان رستوران بین المللی هفت خوان، رستوران شاطرعباس، صوفی، منوچهری، باغ راز، شرزه، برنتین، دالاهو، کهن، رستوران سنتی کته ماس و عمارت شاپوری، رستوران خانه پرهامی و رستوران رودکی را نام برد.
فست فود گابریک، کافه رستوران گرتا، و پیتزا ناپل نیز از به نام های این شهر اند.

 

غذاها و خوراکی‌های سنتی:
بازهم به دلیل تاریخ کهن شیراز، تنوع غذاهای سنتی شیراز هم بسیار بالاست.
چشیدن طعم غذاهای خوش آب و رنگ شیرازی هم یکی از جاذبه‌های گردشگری این شهر محسوب می‌شود.
شیرازی پلو، شکر پلو، کلم پلو، هویج پلو، رب پلو، قرمه به، دوپیازه آلو، اشکنه شیرازی، لوبیاپلو شیرازی، آش سبزی، کوفته سبزی، یخنی نخود و دم پختک از اصلی‌ترین غذاهای سنتی شبراز هستند.
علاوه بر اینها، شیراز شیرینی‌های بسیار خوشمزه‌ای هم دارد.
مسقطی، رنگینک، یوخه، نان فسا،حلوای خارک از شیرینی‌های مخصوص این شهر هستند.
اما یکی از خوراکی‌هایی که در سفر به شیراز هرگز نباید چشیدن طعم آن را از دست بدهید، فالوده شیرازی است که به ثبت ملی هم رسیده است.

 

 

سوغاتی و ره‌آوردها:
همیشه یکی از هیجان انگیزترین بخش سفر خرید سوغات است.
این شهر سوغاتی‌های متنوعی دارد.
شیرینی‌های لذیذ شیراز همگی جزو سوغاتی شهر محسوب می‌شوند.
در کنار آنها عرقیات شیراز مثل بهارنارنج و بیدمشک و گلاب هم از سوغاتی‌های اصلی آن به حساب می‌آیند.
اما ذوق و سلیقه هنرمندان شیرازی در ساخت صنایع دستی هم زبانزد خاص و عام است.
قالی، گبه، ظروف خاتم کاری، نقره کاری، قلم زنی، معرق کاری، میناکاری از این دست هستند.

 

حمل و نقل:
فرودگاه بین المللی شهید دستغیب چهارمین فرودگاه پر رفت و آمد کشور است.
این فرودگاه با مساحتی حدود 7500 مترمربع و 2 ترمینال داخلی و خارجی، از پیشرفته‌ترین فرودگاه‌های کشور است.
یکی از بهترین راه‌های رسیدن به این شهر استفاده از قطار است.
ایستگاه راه آهن شیراز که ساختمان آن به تازگی ساخته شده است از بهترین ایستگاه‌های راه آهن کشور است.
روزانه نزدیک به 2 هزار نفر در این ایستگاه رفت و آمد می‌کنند.

 

در پایان یادآور می‌شویم 15 اردیبهشت ماه به عنوان روز شیراز نامگذاری شده است. هرساله به مناسبت این روز مراسم خاصی از طرف شهرداری شهر برگزار می‌گردد.

ادامه مطلب
رشت
رشت

رشت مرکز استان گیلان و در استان های حاشیه دریای کاسپین، بزرگ ترین و پرجمعیت ترین آن ها محسوب می شود.

“آنچه قبل از سفر باید بدانیم”
معرفی:
رشت از شهرهای شمالی کشور است که سالانه گردشگران زیادی را به خود جذب می کند.
جمعیت این شهر 991,676 نفر بر اساس سرشماری سال 1395 تخمین زده شده است.
به دلیل همجواری با دریای خزر، اقلیم این شهر دارای آب و هوایی معتدل و مرطوب می باشد.
به دلیل بارش باران های ریز و مداوم، این شهر را شهر باران های نقره ای می خوانند.
مردم این شهر به زبان گیلکی صحبت می کنند اما به فارسی نیز مسلط هستند.
تنوع غذایی در رشت منجر شده تا ثبت آن به عنوان شهر خلاق خوراک مطرح شود.
ریشه نام این شهر در ایران باستان به واژه باران و باریدن باز می گردد.

 

تاریخچه:
بنای اولیه شهر رشت را به دوره ساسانیان نسبت می دهند.
این شهر در ابتدا روستایی کوچک میان سیاه رود و گوهر رود بوده است.
به همین سبب در زمان سلطنت شاه اسماعیل صفوی این منطقه را به دو قسمت بیه پس (رشت) و بیه پیش ( لاهیجان) تقسیم بندی کرده بودند.
توجه ویژه شاه عباس صفوی به این شهر موجب رشد تجارت ابریشم و در نتیجه گسترش و توسعه شهر شد.
به دلیل داشتن منابع طبیعی فراوان در این ناحیه، رشت شاهد اتفاقات مهم تاریخی، سیاسی و فرهنگی بوده است.
در سال 1293 و دوره قاجار، جنبش جنگل به رهبری میرزا کوچک خان جنگلی ضد ارتش خارجی داخل خاک ایران ایجاد شد که با استقبال مردم روبرو شد.

 

 جاذبه های گردشگری:

رشت جاذبه های گردشگری فراوانی دارد که به طور مختصر آن ها را نام می بریم:

اماکن تاریخی:
از جاذبه های تاریخی رشت می توان به خانه میرزا کوچک خان جنگلی، خانه ابریشمی و برج ساعت اشاره کرد.
دیگر مکان های تاریخی رشت شامل پل خشتی لوشان، آرامگاه میرزا کوچک خان، مدرسه شاهپور و کاروانسرای لات می شوند.
بازدید از گنبد پیرمحله، مسجد صفی و موزه میراث روستایی گیلان نیز خالی از لطف نیست.

 

جاذبه های طبیعی:
از جمله جاذبه های طبیعی رشت می توان مرداب عینک، منطقه ساحلی حاجی بکنده، بوستان مفاخر، بندر کیاشهر، چشمه آب شور لاکان و دریاچه سقالکسار را نام برد.
هم چنین روستای ماسوله و روستای کیاشهر نیز از دیگر مناطق دیدنی اطراف این شهر هستند.

 

اماکن تفریحی:
عمارت کلاه فرنگی یا باغ محتشم، پارک جنگلی سراوان، پارک ملت و پارک سبزه میدان از جمله مکان هایی هستند که می توانید در این شهر اوقات فراغت خود را سپری کنید.
از بوستان های موجود در سطح شهر رشت نیز می توان به بوستان سالار مشکات، بوستان مفاخر، بوستان توحید، بوستان کشاورز و پارک دانشجو اشاره کرد.

 

اماکن مذهبی:
از اماکن زیارتی این شهر می توان آرامگاه آقا سید دانیال (خشت مسجد) و بقعه شاه میل لرزان را نام برد.
هم چنین امامزاده هاشم و بقعه دانای علی نیز از دیگر مکان های زیارتی رشت هستند.

 

مراکز غذایی:

از رستوران های متعدد موجود در سطح شهر رشت، تعدادی از شناخته شده ترین ها را گلچین کرده که در ذیل آن ها را نام برده ایم:

رستوران شکم الملوک
رستوران محرم
رستوران شورکولی
رستوران جهانگیر
رستوران اردشیر
رستوران دوران
رستوران رازقی
رستوران پارادیزو
رستوران دلیجان
رستوران چلو شیش
رستوران گلسار
رستوران حسن رشتی
رستوران بزرگ گیلانه
کباب سرای حاج حسین

 

مراکز خرید:

از جمله معروف ترین و پر طرفدارترین مراکز خرید رشت می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

بازار روز رشت
مرکز خرید گلسار
مرکز خرید ایرانیان
مرکز خرید رز

 

 

غذاهای محلی:

تنوع غذایی در خطه گیلان، خصوصا شهر رشت به گونه ای است که آن را شهر خلاق غذا می نامند و حتی بعضی از غذاهای معروف آن به ثبت ملی نیز رسیده اند. حال به بررسی بعضی از مشهورترین این غذاها می پردازیم:

کته کباب: در تهیه این کباب از گوشت گوساله که با ماست، روغن زیتون و آب پیاز مزه دار شده استفاده می کنند و با کته قالبی سرو می گردد.
میرزا قاسمی: غذای لذیذ شمالی که ترکیبی از بادمجان، گوجه فرنگی، سیر و تخم مرغ می باشد.
ترش تره: این خورش با برنج کته سرو می شود و با موادی مثل سبزیجات معطر، آب نارنج، سیر و تخم مرغ طبخ می گردد.
کباب ترش: از کباب های پرطرفدار شمالی که با گوشت گوساله یا گوسفند، سیر، پیاز، گردو و رب انار تهیه شده و با کته قالبی سرو می شود.
باقلاقاتق: این غذای معروف شمالی با باقالی پوست کنده، سیر، شوید، تخم مرغ و ادویه طبخ می شود.
مرغ ترش: در پخت این خورش از مرغ، سبزی های معطر، پیاز، سیر، لپه و آب نارنج استفاده شده که پس از جا افتادن آن، تخم مرغ را اضافه کرده و 10 دقیقه بعد سرو می کنند.
آلو مسما: برای تهیه این خورش از موادی مثل گوشت مرغ یا مرغابی، بادمجان، گوجه فرنگی، آلو بخارا و آلو سیاه استفاده می کنند.
شوید قرمه: طبخ این خورش شباهت فراوانی به قرمه سبزی دارد با این تفاوت که برای سبزی آن از شوید تازه استفاده شده و بجای لیمو عمانی از گوجه سبز برای ترش شدن غذا استفاده می شود.
انار بیج: خورشتی که ظاهرش به فسنجان نزدیک است اما با گوشت قلقلی، دانه های انار، رب انار، گردو و سبزیجات معطر تهیه می شود.
فسنجان ماهی: برای پخت این غذا از ماهی سفید تکه تکه شده یا درسته استفاده می کنند که به جای گوشت در خورش فسنجان قرار می گیرد.

 

 

سوغاتی:
از مهم ترین سوغاتی های خوراکی رشت می توان به رشته خوشکار، برنج، چای، زیتون، ماهی سفید، کلوچه فومن، پنیر سیاهمزگی، رب انار و نان برنجی اشاره کرد.
از صنایع دستی محبوب شهر نیز می توان حصیربافی، مروار بافی، چموش دوزی، رشتی دوزی، چادرشب بافی و دستباف های پشمی را نام برد.

 

 

حمل و نقل:

راه های ارتباطی به رشت شامل مسیرهای هوایی، زمینی و ریلی می باشد.

فرودگاه:
فرودگاه بین المللی سردار جنگل رشت در سال 1347 تأسیس شد.
این فرودگاه با 220 هکتار مساحت، دارای دو ترمینال پروازهای داخلی و خارجی می باشد.
مسیرهای پروازی داخلی این فرودگاه به مقاصد تهران، مشهد، تبریز، کیش، شیراز، اصفهان، اهواز، عسوله و ساری انجام می پذیرد.

 

راه آهن:
راه آهن جدید رشت در سال 1397 افتتاح شد.
به این ایستگاه قطارهای مسیر تهران، مشهد و قزوین رفت و آمد دارند.

 

پایانه مسافربری:
ترمینال مسافربری میدان گیل رشت در سال 1372 فعالیت خود را آغاز نمود.
این پایانه با 72630 مترمربع مساحت، وظیفه جابجایی مسافران از مبدأ رشت را به سایر شهرها بر عهده دارد.

 

آیا تا کنون به رشت سفر کرده اید؟ تجربه خود را از سفر به این شهر با ما به اشتراک بگذارید.

ادامه مطلب
کاشان
کاشان

کاشان شهر گل و گلاب و خانه های تاریخی است که حدود 7500 سال قدمت دارد و در استان اصفهان قرار گرفته است.

“هر آنچه قبل از سفر باید بدانیم”
معرفی:
کاشان شهری کهن با جاذبه های گردشگری فراوان است که در میان کویر مرکزی و کوه های کرکس واقع شده است.
براساس سرشماری سال 1395 جمعیت این شهر 487,304 نفر تخمین زده شده است.
مردم کاشان به زبان فارسی و با لهجه کاشانی که دارای ویژگی های آوایی خاص این منطقه است صحبت می کنند.
ریشه نام شهر “کاشان” دارای روایت های متفاوتی است.
عده ای معتقدند از کلمه “کی آشیان” به معنای جایگاه حاکمان گرفته شده است.
عده ای لغت کاشان را به معنای خانه ساخته شده از چوب و نی می دانند.
نظریه دیگری کاشان را کلمه ای تحریف شده از “کاسیان” می دانند که به معنای محل سکونت قوم کاسی (یا کاشی) بوده است.
در تقسیم بندی اقلیمی، کاشان دارای آب و هوای گرم و خشک بیابانی می باشد.

 

تاریخچه:
قدیمی ترین آثار کشف شده از کاشان شامل ابزارهای سنگی است که به عصر پارینه سنگی میانی یعنی 40 هزار سال پیش باز می گردند.
یکی از قدیمی ترین فرهنگ های یکجانشینی بشر منطقه سیلک است که در فلات مرکزی ایران و شهر کاشان قرار داشته است.
این محوطه باستانی در منطقه امیرالمومنین شهر قرار گرفته و قدمت آن بین 5 تا 8 هزار سال تخمین زده می شود.
حدود 10 هزار سال پیش که دگرگونی های آب و هوایی در فلات ایران رخ داد، باعث گسترش زندگی روستانشینی، کشاورزی و دامداری در این منطقه شد.
آثار بجا مانده از این دوران در مکان های سیلک و شورابه کاشان کشف شده اند.
پس از ورود اسلام و توسعه ارتباطات شهری، این شهر به مرکزی صنعتی تبدیل شد.
اما با حمله مغول، کاشان نیز ویران شد که مجددا بازسازی گردید.
در دوره صفویه این شهر مورد توجه پادشاهان قرار گرفت و به مرکزی تجاری تبدیل شد.
آشوب های اواخر دوره قاجار و ناتوانی تجارت نساجی در مقایسه با اروپا موجب زوال شهر شد.

 

 

جاذبه های گردشگری:

کاشان جاذبه های گردشگری فراوانی دارد که به طور مختصر آن ها را نام می بریم:

اماکن تاریخی:
مهم ترین جاذبه های تاریخی شهر را می توان باغ فین، تپه سیلک،حمام میراحمد، مسجد آقابزرگ، مسجد میرعماد و آرمگاه سهراب سپهری معرفی کرد.
کاشان دارای خانه های تاریخی زیادی است که خانه عامری ها، خانه طباطبایی ها، خانه بروجردی ها، خانه عباسیان، خانه آل یاسین، خانه حشمت الله خان و خانه رزاقیان از جمله آن هاست.
سایر مکان های تاریخی شهر شامل غار نیاسر، آتشکده خرم دشت، شهر زیرزمینی نوش آباد، بقعه خواجه تاج الدین، پل گبر آباد، مدرسه سلطانیه، مناره زین الدین و قلعه جلالی است.
از کاروانسراهای شهر می توان به کارونسرای منجاب و سن سن اشاره کرد.
موزه های شهر شامل موزه ملی و موزه عروسک و اسباب بازی است.

 

جاذبه های طبیعی:
از جمله جاذبه های طبیعی کاشان می توان به گلاب گیری قمصر، روستای ابیانه، روستای کمال الملک و روستای آذران برزک اشاره کرد.
دریاچه نمک آران و بیدگل، روستای ون و آبشار نیاسر از دیگر مکان های دیدنی شهر به شمار می‌رود.

 

اماکن تفریحی:
پارک های ملت، لاله، نیایش، ناژون و بام کاشان از جمله مکان های تفریحی شهر محسوب می شوند.

 

اماکن مذهبی:
از اماکن مذهبی کاشان می توان مسجد جامع، امامزاده حبیب بن موسی و بقعه سید ضیاء الدین (قدمگاه حضرت علی ع) را نام برد.

 

مراکز غذایی:

رستوران های زیادی در سطح شهر کاشان قرار گرفته اند که از شناخته شده ترین آن ها می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

رستوران سرای عامری ها
رستوران سنتی مظفری
رستوران باغ بهشت
رستوران بین المللی کی آشیان
رستوران ملل
رستوران اکبرجوجه
رستوران خاتون
رستوران خانه منوچهری ها
سفره خانه و رستوران سنتی خانه عباسیان
فست فود توت فرنگی

 

مراکز خرید:

از جمله معروف ترین و پر طرفدارترین مراکز خرید کاشان می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

بازار سنتی کاشان
بازار صفویه
کاشان مال
مجتمع تجاری سفید
مجتمع تجاری سبز
مجتمع تجاری شفق

 

غذاهای محلی:
کوفته آب سماق: این کوفته مخصوص با موادی مثل گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی، پیاز و سماق پخت می شود.
شفته بادمجان: این غذا نوعی کوفته است که با گوشت چرخ کرده، بادمجان، پیاز و رب گوجه فرنگی تهیه می گردد.
شفته نخودچی: این کوفته نیز از مخلوط گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی، سبزی خشک و تخم مرغ تشکیل می شود.
آبگوشت به: این غذا طبق روال معمول آبگوشت پخت می شود اما به و رب انار را نیز به آن اضافه می کنند.
گوشت و لوبیا: نوعی آبگوشت است که برای حبوبات آن فقط از لوبیا سفید استفاده می شود و کمی برنج هم دارد.
نخود آله: این غذا را می توان خورش قیمه کاشانی توصیف کرد که در پخت آن بجای لپه از نخود اضافه می شود.
چلو دیزی: برای پخت این غذا گوشت را با لوبیا چشم بلبلی و پیاز می پزند و سپس با برنج مخلوط کرده و آن ها را دم می کنند.
جوجویی تاس کباب: برخلاف نامش در پخت آن از جوجه استفاه نمی شود، در واقع نوعی تاس کباب است که با گوشت، بادمجان، گوجه و رب انار تهیه می شود.

 

 

سوغاتی:
از مهم ترین سوغاتی های کاشان می توان به گلاب، غنچه گل محمدی، عرقیات، فرش، گلیم و جاجیم آن اشاره کرد.
هم چنین باقلوا، کلوچه، پشمک، حاجی بادام، سفال، کاشی، ظروف مسی، شعر بافی، گیوه بافی و زری بافی را نیز می توان از سوغات این شهر دانست.

 

 

حمل و نقل:

راه های ارتباطی به کاشان از سه طریق هوایی، ریلی و زمینی انجام می شود که به بررسی آن ها می پردازیم:

فرودگاه:
فرودگاه کاشان در سال 1374 فعالیت خود را آغاز نمود.
در حال حاضر تنها یک مسیر پروازی به مشهد دارد که سه بار در هفته انجام می پذیرد.
قرار است در آینده ای نزدیک مسیرهای پروازی به تهران، کیش و شیراز نیز برقرار شوند.
در این فرودگاه امکاناتی نظیر پارکینگ، تاکسی، اتوبوس پروازی، اینترنت و سالن VIP را داراست.
راه آهن:
راه آهن کاشان در سال 1353 در مسیر کاشان- اصفهان افتتاح گردید.
ایستگاه راه آهن مرکزی کاشان به شبکه ریلی سراسری کشور متصل می شود.
پایانه مسافربری:
ترمینال مسافربری کاشان در میدان شهید زجاجی این شهر قرار گرفته است.
این ترمینال امکاناتی نظیر پارکینگ، غرفه مواد غذایی، نمازخانه و سرویس بهداشتی را داراست.

آیا تا کنون به کاشان سفر کرده اید؟ تجربه خود را از سفر به این شهر با ما به اشتراک بگذارید.

ادامه مطلب
اهواز
اهواز

شهر اهواز، یکی از کلان‌شهرهای ایران از سال ۱۳۰۳ تاکنون به‌عنوان مرکز استان خوزستان شناخته می‌شود.

«آنچه قبل از سفر باید بدانیم»
معرفی:
جمعیّت این شهر طبق آمار رسمی سال ۱۳۹۰ برابر ۱٬۱۱۲٬۰۲۱ نفر می‌باشد.
این شهر به‌عنوان هفتمین شهر پرجمعیت ایران به‌شمار می‌آید.
اهواز در موقعیت جغرافیایی ۳۱ درجه و ۲۰ دقیقه عرض شمالی و ۴۸ درجه و ۴۰ دقیقه طول شرقی، در بخش جلگه‌ای خوزستان و با ارتفاع ۱۲ متر از سطح دریا واقع شده‌است.
شهر اهواز با مساحت ۱۸۶۵۰ هکتار، به عنوان یکی از شهرهای وسیع ایران، محسوب می‌شود.
شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب که بزرگ‌ترین تولیدکننده نفت ایران به‌شمار می‌آید، در اهواز مستقر می‌باشد.
شرکت ملی حفاری ایران که بزرگ‌ترین شرکت حفاری کشور محسوب می‌شود نیز در اهواز متمرکز می‌باشد.
برخی از بزرگترین کارخانه‌های مادر کشور در این شهر جای دارند.
رودخانه کارون پرآب‌ترین رودخانه ایران، با سرچشمه گرفتن از کوه‌های بختیاری، با ورود به اهواز، این شهر را به دو بخش شرقی و غربی تقسیم می‌کند.
اهواز کنونی، محور ترانزیتی بسیار مهمی است، که بوسیله راه‌های زمینی و ریلی و هوایی سایر نقاط کشور را به بنادر مهم آبادان، خرمشهر، بندر امام خمینی و ماهشهر پیوند می‌دهد.

 

تاریخچه:
این شهر دارای طایفه های مختلفی از عرب، لر و بختیاری است که در کنار یکدیگر زندگی می کنند.
اهواز شرایط آب و هوایی متنوعی دارد اما بهترین فصل آن زمستان و بهار است که معمولا خبری از گرد و خاک نیست و طبیعت بسیار زیبایی دارد.
وجود فرهنگ ها و قومیت های مختلف در این شهر باعث شده تنوع بالایی از غذاهای محلی و سنتی در اهواز ایجاد شوند..
اهواز یکی از شهرهای زنده و جذابی است که شب های آن از زیبایی منحصر به فردی برخوردار است.
زبان مردم شهر اهواز فارسی است اما با توجه به تنوع قومیت ها قطعا با لهجه های مختلفی مانند بختیاری، شوشتری، آبادانی و همچنین زبان عربی روبرو می شوید.
شهر اهواز در طول جنگ های تحمیلی دچار تخریب بسیاری شد اما پس از بازسازی های صورت گرفته همچنان خود پابرجا است.

 

جاذبه های گردشگری:

اهواز یکی از شهرهای چهار فصلی است که در کنار جاذبه های گردشگری متنوع خود به یکی از قطب های مهم گردشگری تبدیل شده است. از مراکز تاریخی گرفته تا بازارها و امامزاده های مختلفی که هر کدام از زیبایی خاص خود برخوردار هستند. برای آشنایی بیشتر با جاذبه های گردشگری این شهر با ما همراه شوید:

اماکن تاریخی:
بنای معین التجار اهواز
دانشکده سه گوش اهواز
سرای عجم
خانه دادرس
ساباط جنب خانه معین التجار، بازارقدیمی
منزل نفیسی
میدان شهید بندر (چهارشیر)
سد قدیمی
سد شوشتر
سد اهواز
دبیرستان شاپور (مصطفی خمینی)
بیمارستان امام خمینی (جندی شاپور)
منازل سازمانی راه آهن (هشت بنگله)
منازل مسکونی راه آهن
دانشکده ادبیات
دانش سرای مقدماتی (ضلع جنوبی باغ معین)
سیلوی اهواز
منزل ماپار
گورستان سنگی تپه کوهساران
میدان چهار شیر
کلیسا سورت مسروپ
جاذبه های طبیعی:
مهم ترین جاذبه طبیعی این شهر رود کارون است. کارون جایی است که اولین تمدن‌های باستانی ایران را در کنار خود جای داده و آبادی بخش بزرگی از جنوب کشور مدیون آن است. این رود، چندین رکورد نیز دارد، پرآبترین رود ایران، بزرگترین رود ایران و طولانی‌ترین رود ایران (که فقط داخل ایران قراردارد) و تنها رود قابل کشتیرانی ایران (البته تا زمانی که پرآب بود) همان کارون است. همچنین این رود تنها رودی به شمار می‌رود که به آب‌های بین‌المللی و اقیانوس‌های جهان مرتبط است.
اماکن تفریحی:
رود کارون
پل سفید
پل سیاه
کلیسای سورت مسروپ
آبشار مصنوعی
پل طبیعت کیانپارس
پینت بال ریونجر
پینت بال سورنا
راپل در پارک سنگی

 

اماکن مذهبی:
حرم علی‌ ابن مهزیار
مصلای عربی
مراکز غذایی:

رستوران های زیادی در سطح شهر اهواز قرار گرفته اند که از شناخته شده ترین آن ها می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

رستوران گردان امپراطور
رستوران خیمه
رستوران گیاهی
کبابسرای درویش خان
رستوران سنتی قصر ضیافت
کافه رستوران کنجد
کافه رستوران لئو
رستوران زعفرانیه
رستوران کاکتوس سبز
رستوران و فست فود رادین
رستوران امپراطور
و …
مراکز خرید:

از جمله معروف ترین و پر طرفدارترین مراکز خرید این شهر می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

بازار بزرگ اهواز
بازار عبدالحمید
بازار کاوه اهواز
بازار امام
بازار لشکر آباد (بازار فلافل اهواز)
مجتمع تجاری کیانپارس
مرکز خرید زیتون
و …

 

غذاهای محلی:

در استان خوزستان مردم غذاهای محلی متنوعی را طبخ می کنند که مختصرا به برررسی آن ها می پردازیم:

کباب بختیاری
اِمگِشِت (پلو ماهی، که از یک نوع ماهی خشک شده و شور می‌باشد)
غذاهای دریایی که با استفاده از ماهی طبخ می‌شوند مانند قلیه ماهی، ماهی صبور و حشو
مُفَطَّح که از برنج همراه با گوشت گاو یا گوسفند و همراه با مخلفات درست می‌شود و در هنگام صرف در ظرف بزرگی (سینی) جلوی مهمانان گذاشته می‌شود.
فلافل
پاکورا
حمیس توله (پنبرک)

 

صنایع دستی:
گلیم بافی
بوریا بافی
عبا بافی

 

 

سوغاتی:

محبوب ترین سوغاتی های خوراکی در اهواز شامل خرما و ماهی هستند. اما با گشتی در شهر می توانید با سایر سوغاتی های این شهر مانند لباس های محلی، کلوچه های مختلف و وسایل تزئیناتی آشنا شوید.

حمل و نقل:
راه آهن
فرودگاه
پایانه مسافربری

 

آیا تا کنون به اهواز سفر کرده اید؟ تجربه خود را از سفر به این شهر با ما به اشتراک بگذارید.

ادامه مطلب
بندرعباس
بندرعباس

شهر بندرعباس در بخش مرکزی شهرستان بندرعباس قرار دارد و یکی از نام‌های پیشین آن بندر گمبرون بوده است.

در سال ۱۶۲۲ میلادی شاه عباس یکم توانست با کمک انگلیسی‌ها و سردار ایرانی امام قلی خان پرتغالی‌ها را شکست دهد. به افتخار این پیروزی بندر گمبرون به بندرعباس تغییر نام داد.

معرفی بندرعباس:
بندرعباس بزرگترین بندر ایران است.
جمعیت این شهر در فصل‌های مختلف سال متفاوت است.
به استناد نتایج سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت شهر بندرعباس ۵۲۶٬۶۴۸ نفر اعلام شده‌ است.
آب و هوای این شهر گرم و مرطوب است.
این شهر یكی از مهم‌ترین مراكز استراتژیكی و تجاری ایران در جوار خلیج فارس و دریای عمان است.

 

تاریخچه بندرعباس:
شهر بندر عباس تا قبل از قرن چهارم هجری در حوالی بندرعباس فعلی، بندر و روستای كوچكی به نام «سورو» وجود داشت.
این بندر در سال 924 ه.ق «بندر جرون» خوانده می‌شد و دهكده‌ای كوچك بود و در روبه‌روی سواحل شمالی جزیره پراهمیت «هورموز» آن روزگار،‌ قرار داشت.
در سال 1514، پرتغالی‌ها این دهكده كوچك را برای پیاده ‌شدن و بارگیری اجناس از خشكی انتخاب كردند.
به دلیل خرچنگ زیادی كه در ساحل این بندر وجود داشت، نام آن را «بندر كامارااو» یا «كامبارائو»، یعنی بندر خرچنگ گذاشتند.
نام متداول بعدی؛ یعنی «گمبرون» یا «گامبرون» به احتمال زیاد از لغت پرتغالی «گامارائو» اقتباس شده است.
در سال 1622 میلادی شاه عباس توانست با كمك انگلیسی‌ها دست پرتغالی‌ها را از این بندر كوتاه كند.
به افتخار این پیروزی «بندر گمبرون» به «بندرعباس» تغییر نام داد.
تا قبل از سال 1650 میلادی بندرعباس حصار نداشت؛ ولی از این زمان دور شهر را محصور كردند و بر امنیت آن افزوده شد.

 

جاذبه های گردشگری بندرعباس:

شهر بندرعباس دارای مناطق و مناظر دیدنی و زیبایی است كه در نیمه دوم سال و در آب و هوای مطبوع و فرحبخش می تواند یكی از قطب های مهم ایرانگردی و جهانگردی به شمار رود. برای آشنایی بیشتر با جاذبه های گردشگری این شهر با ما همراه شوید:

اماکن تاریخی:
عمارت کلاه فرنگی
حمام گله‌ داری و حمام گپ
معبد هندوها
خانه احمدی
بادگیر منبر گپ
مجموعه آب انبارهای موزه (بُرکه‌های باران)
موزه مردم شناسی خلیج فارس، موزه آب و موزه مشیری
جاذبه های طبیعی:

از جمله بنام ترین جاذبه های طبیعی این استان می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

چشمه های آب‌گرم گنو، خورگو، سرخاء، کشکوئیه، نیان، چستانه
هوباد (آب‌گرم) چک‌چک
غارهای سرخاء، چلو، خرسین سیاهو
روستای سیاهو
کوه ذرتو
تپه چاه لرد
جنگل کوه شب
بنگلایان
دره داماش

 

اماکن تفریحی:

بندرعباس دارای بیش از ۱۷۰ بوستان‌های در نقاط مختلف شهر همچون مناطق ساحلی و محلات است که خود نشانه ای از تعداد تفرجگاه های شهری می باشد. از جمله اماکن تفریحی این شهر:

ساحل و بوستان ساحلی سورو
پارک ساحلی غدیر
بوستان ساحلی دولت و بوستان ساحلی ولایت
پلاژ بانوان
باغ پرندگان
تفرجگاه کوهستانی پنجه‌علی
مجموعه تفریحی گردشگری بادگیران

 

اماکن مذهبی:
مسجد جامع (مصلی)
امامزاده سیدمظفر، سید کامل و شاه محمد تقی
زیارتگاه خضر
مسجد ناصری، صحراباغی و مسجد گله داری
مراکز غذایی:

رستوران های زیادی در سطح شهر بندرعباس قرار گرفته اند که از شناخته شده ترین آن ها می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

رستوران بادگیران، بورکه، داریوش، فانوس، گوین، سامکو، کشتیرانی، هشت بهشت، رستوران سنتی ستاره جنوب، رستوران ایتالیایی روژه و …

 

مراکز خرید:

سیتی‌سنتر، مگامال، ستاره‌جنوب، ستاره‌شهر، زیتون، ملکه آسمان‌ها، پردیس، نخیل، نیلی از جمله معروف ترین مراکز خرید مدرن این شهر می باشد.

وجود بازارهای سنتی مانند بازار اوزی‌ها، بازار لاری‌ها و بازار قدیمی از دیگر جذابیت های این شهر برای مسافران می باشد.

غذاهای محلی بندرعباس:
هَواری
قلیه‌ماهی و قلیه میگو
نان با سوراغ و مَهیاوه
نخود و باقله داغ

 

 صنایع دستی بندرعباس:
صنایع دستی حصیری همچون سبدهای میوه، كتنله، گفه، سپ و …
رودوزی های سنتی شامل گلابتون دوزی، خوس بافی، زری بافی
سفال گری
صنایع دستی دریایی و صنایع چوب

 

سوغاتی بندرعباس:

محبوب ترین سوغاتی های خوراکی در بندرعباس شامل خرما، مرکبات، میوه های وارداتی و میگو و ماهی می باشد.

حمل و نقل بندرعباس:
راه آهن:

از دیگر محورهای ارتباطی این شهر که از نظر حجم مسافر و حمل و نقل کالا به کلیه نقاط ایران درصد بالایی را به خود اختصاص داده‌است، راه آهن می باشد.

فرودگاه:

فرودگاه بین‌المللی بندرعباس که در شرق شهر قرار گرفته یکی از فرودگاه‌های پررفت‌وآمد کشور است و به دلیل منطقه‌ای که در آن واقع شده، عضو IATA بوده که باعث افزایش تعداد پروازها می شود.

پایانه مسافربری:

این شهر دارای یک پایانه مسافربری است که در محله نخل‌ناخدا قرار دارد.

پایانه دریایی:

بندر شهید حقانی بندرعباس بزرگ‌ترین پایانه مسافری دریایی ایران محسوب می‌شود که با ۴۰ فروند شناور استاندارد و پیشرفته و ظرفیت جابجایی همزمان افزون بر چهار هزار نفر را برای سفرهای دریایی دارد.

 

آیا تا کنون به بندرعباس سفر کرده اید؟ تجربه خود را از سفر به این شهر با ما به اشتراک بگذارید.

ادامه مطلب
سرعین
سرعین

سرعین، شهری که به علت چشمه‌های آبگرم فراوان شهرت دارد، یکی از مناطق گردشگری در استان اردبیل است.

«آنچه قبل از سفر باید بدانیم»

معرفی:
سرعین به زبانی ترکی آذربایجانی (سریین) به معنای محل خنک می‌باشد.
سرعین در فرهنگ لغات عربی به معنی سرچشمه می‌باشد.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این شهر ۵٬۴۵۹ نفر (در ۱٬۵۸۲ خانوار) بوده ‌است.
این شهر در زمینه توریسم درمانی رتبه نخست را در کشور داراست.
نظام حمل و نقل سرعین تابعی از سفرهای گردشگری می باشد و مهمترین واسطه حمل و نقل جاده ای می باشد.
بهترین زمان برای رفتن به سرعین و استفاده از آب گرم های مشهور آن اواخر فصل بهار و اوایل تابستان است.

 

جاذبه های گردشگری:

این شهر جاذبه های گردشگری فراوانی دارد که به طور مختصر آن ها را نام می بریم:

اماکن تاریخی:
تپه باستاني آناهيتا در داخل شهر
آتشكده آذر فريق در 5 كيلومتري شهر
دهكده صخره اي ويند كلخوران در فاصله 4.5 كيلومتري شهر
غار و پناهگاه زير زميني گلستان در فاصله 12 كيلومتري شهرستان نير
معماري صخره اي کنزق در 3 كيلومتري شهر

 

جاذبه های طبیعی:
آبشار گورگور
آبشار ورگه سران
روستای تاریخی کنزق و دره ها و غارهای متعدد
روستای آلوارس و دره گلستان
چشمه های آبگرم گاومیش‌گلی
مجموعه آبدرمانی بین المللی رویال پارک سرعین
بش باجیلار
مجتمع آب درمانی سبلان
آبدرمانی ایرانیان
آبدرمانی مدرن شهر آفتاب
آبدرمانی اترک
کوهستان خاتم
آبدرمانی یول سویی
آبدرمانی دره لر
آبگرم ژنرال
آبدرمانی پهنلو
آبدرمانی قهوه سویی
آبدرمانی نه چشمه

 

اماکن تفریحی:

پیست اسکی آلوارس، بزرگترین پیست اسکی ایران، در فاصله 24 کیلومتری از شهر سرعین جاذبه ای متفاوت و پرهیجان می باشد.

 

اماکن مذهبی:

امام زاده عبدالله و امام زاده سید ابوالقاسم از اماکن متبرکه و مقدس این شهرستان می باشد.

 

مراکز غذایی:

رستوران های زیادی در سطح این شهر قرار گرفته اند که از شناخته شده ترین آن ها می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

رستوران عدل مینایی
رستوران اطمینان
رستوران حقیقت
رستوران ضیافت
رستوران فرزاد
فودکورت محتشم
رستوران و کافه سنتی آلوارس مهرگان
کافه هوایی
کبابی حاج قربان
و…

 

مراکز خرید:

از جمله معروف ترین و پر طرفدارترین مراکز خرید سرعین می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

مجتمع تجاری تفریحی آدنامال
مرکز خرید مانائوس
مرکز خرید اوراپارک
مرکز خرید لاله
بازار اطلس
و …

 

غذاهای محلی:

پرطرفدارترین و شناخته شده ترین غذای محلی سرعین، آش دوغ می باشد که با دوغ محلی همین ناحیه، مسافران زیادی را مجذوب خود کرده است.

 

سوغاتی:

از مهم ترین سوغاتی های سرعین می توان به عسل طبیعی، کره، سرشیر، حلوا سیاه، گلیم و نیز جاجیم بافی های سنتی و صنایع دستی اشاره کرد.

 

حمل و نقل:

راه های ارتباطی به این شهر شامل پایانه مسافربری است. فرودگاه سرعین نیز بصورت تفریحی استفاده می شود.

 

پایانه مسافربری:

ترمینال این شهر به مقاصدی همچون مشهد، تهران، اصفهان بصورت روزانه سرویس های مختلفی را ارائه می دهد. و نیز مسیرهای ورودی از شهر تهران، کرج و سراب می باشد.

 

فرودگاه:

فرودگاه این شهر با هدف استفاده از هواپیماهای تفریحی در سال 1397 راه اندازی شد که مقرر گردید پروازها در وهله اول با دو هواپیما شروع و در زمان پیک و بسته به تقاضا هواپیماهای دیگری نیز اضافه شود.

راه آهن:

تاکنون پیش بینی برای مسیر ریلی این شهر انجام نشده است.

 

آیا تا کنون به سرعین سفر کرده اید؟ تجربه خود را از سفر به این شهر با ما به اشتراک بگذارید.

ادامه مطلب
زنجان
زنجان

زنجان شهری در بخش شمال غربی ایران است که مرکز استان زنجان نیز به شمار می رود.

“هر آن چه قبل از سفر باید بدانیم”

معرفی:
زنجان که عربی شده واژه “زنگان” است در دره زنجانچای واقع شده و 1663 متر از سطح دریا فاصله دارد.
این شهر بر اساس سرشماری سال 1395 دارای 302,521 نفر بوده که در رتبه بیستم کشور قرار می گیرد.
زبان مردم شهر ترکی آذری با لهجه زنجانی است و نیز زبان فارسی را می دانند.
زنجان به دلیل تنوع ارتفاع و تأثیر پذیری از چند توده هوایی دارای اقلیمی چهار فصل می باشد.
این شهر حدود 156 کیلومتر مربع مساحت دارد و با شهرهای طارم، خلخال، میانه، سلطانیه، خدابنده، ایجرود و ماه نشان همسایه است.

 

 

تاریخچه:
بر اساس گفته های حمدالله مستوفی –تاریخ نگار نامدار- و آن چه در لغتنامه دهخدا آمده، قدمت شهر زنجان به زمان اردشیر بابکان باز می گردد که آن را “شهین” نامیده بودند.
اما در دوران قاجار این شهر را “خمسه” می نامیدند که به روایتی علت آن استقرار پنج ایل در منطقه و به روایتی دیگر چون از پنج بلوک حرمه، ابهررود، قیدار، ماه نشان و سردان تشکیل شده بوده است.
پس از ورود اسلام از این شهر با عنوان “کهن دژ” یاد می کنند که تا سال 1300 خورشیدی پابرجا بود.
پس از حمله مغول شدت تخریب در شهر به گونه ای بود که تا مدتی از قید حیات ساقط شد.
شهر فعلی زنجان اما از دوره صفویه توسعه پیدا کرد.
محله بندی شهر در دوران آقا محمدخان قاجار با توجه به گسترش آن آغاز شد.
این روند گسترش شهر تا اواخر دوران قاجار و سپس دوره پهلوی ادامه یافت.

 

 

جاذبه های گردشگری:

زنجان جاذبه های گردشگری فراوانی دارد که به طور مختصر آن ها را نام می بریم:

اماکن تاریخی:
مهم ترین جاذبه های تاریخی زنجان را می توان گنبد سلطانیه، مدرسه سلطانیه، معبد داش کسن، عمارت دارایی، خانه طباطبایی ها و پل میربهاءالدین معرفی کرد.
از جمله موزه های این شهر موزه باستان شناسی و مردان نمکی، موزه صنایع دستی، موزه تاریخ طبیعی زنجان، موزه رختشورخانه را می توان نام برد.
سایر مکان هایی نظیر حمام سنتی حاج داداش، کاروانسرای نیک پی، قلعه بهستان، مسجد خانم، آتشکده تشویر و آتشکده گیلانکشه نیز از اماکن تاریخی شهر به شمار می روند.

 

جاذبه های طبیعی:
از جمله جاذبه های طبیعی زنجان می توان به دریاچه پری (خندقلو)، رودخانه قزل اوزن، دودکش جن و تپه های آلاداغ لار اشاره کرد.
آبشار شار شار، آبشار دگاهی و آبشار هشترخان از دیگر زیبایی های طبیعت در این شهر هستند.
هم چنین غار کتله خور، غار خرمنه سر و منطقه حفاظت شده سرخ آباد نیز از دیدنی های زنجان محسوب می شوند.

 

اماکن تفریحی:
از جمله اماکن تفریحی زنجان می توان پارک جنگلی ارم، پارک ملت و پارک رجایی را نام برد.
هم چنین مجموعه تفریحی ائل باغی (گاوازنگ)، پیست اسکی پاپایی و پیاده راه سبزه میدان را می توان برای گذراندن اوقات فراغت در این شهر اتنخاب کرد.

 

اماکن مذهبی:
از اماکن مذهبی این شهر می توان مسجد جامع زنجان،حسینیه اعظم و بقعه ملا حسن کاشی را نام برد.
هم چنین آستان قیدار نبی (ع)، امامزاده سید ابراهیم و امامزاده شاهزاده الکبیر را از مکان های زیارتی شهر زنجان می دانند.

 

مراکز غذایی:

از شناخته شده ترین رستوران های زنجان می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

رستوران پلو
رستوران صدف
رستوران گلریز
رستوران سنتی مشاهیر زنجان
دیزی سرای عابدینی
فست فود ارگانو
غذای خانگی مجلسی

 

مراکز خرید:

از جمله معروف ترین و پر طرفدارترین مراکز خرید زنجان می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

بازار سنتی زنجان
مجتمع تجاری پردیس
مجتمع تجاری شهر راز
مجتمع تجاری نور
پاساژ مروارید

 

غذاهای محلی:
خورش آلوچه و مرغ: این خورش لذیذ که با برنج سرو می شود شامل مواد مرغ، هویج، قیسی آلو، پیاز، رب و آلوی برغان می باشد.
آش شیر: این آش از مخلو شیر، گندم، نخود تشکیل شده که برای تزئین گردو و کشمش فراوانی به آن اضافه می شود.
جغور بغور: طبخ سریع این غذا با موادی مثل جگر سیاه و سفید، پیاز، سیب زمینی و رب گوجه انجام می پذیرد.
بوغدا آشی: به معنای آش گندم است که از ترکیب گندم، حبوبات اسفناج تهیه می گردد.
شش انداز: غذایی که بیشتر در چهارشنبه سوری سرو می شود و از موادی مثل خرما، گردو، کشمش، تخم مرغ و شیره انگور تشکیل شده است.
پیازو: غذایی مخصوص روزهای سرد است که در پخت آن گوشت، پیاز، گردو، گوجه، عدس، لپه، سیب زمینی و برگه زردآلو به کار می روند.
کله جوش: زنجانی ها برای پخت این غذا گوشت و قارچ را همراه با سبزیجات معطر و پیاز پخته سپس نخود، عدس و آب و در نهایت تخم مرغ، ماست و کشک را به آن اضافه می کنند.
آش ترش: این آش خوشرنگ ترکیبی از مواد عدس، نخود، لوبیا، سبزی، سیب زمینی، هویج، جو پرک، سیر، سرکه، شکر، پیاز، آلوچه و لبو می باشد.
علم سلات: این غذا با گوشت، گندم، هویج، سیب زمینی، نخود، لوبیا، عدس، زرد آلو و آلوچه طبخ می شود.
کشک بادمجان زنجانی: همان کشک بادمجان معمول است با این تفاوت که گوشت چرخ کرده که جداگانه سرخ شده را در آخرین مرحله روی بادمجان ها قرار می دهند.

 

سوغاتی:
چاقوی زنجانی با شهرتی جهانی از معروف ترین سوغاتی های شهر محسوب می شود که توسط استادکارانی با قدرت بالا ساخته می شوند و انوع مختلفی دارند.
از شیرین های لذیذ این شهر می توان شیرین شستی، نان برنجی، نان اردک، انگشت پیچ و سقز را نام برد.
از جمله صنایع دستی زنجان می توان به مسگری، چاروق دوزی، قالی بافی و ملیله کاری اشاره کرد.

 

حمل و نقل:

راه های ارتباطی به زنجان شامل مسیرهای هوایی، زمینی و ریلی است.

فرودگاه:
فرودگاه بین المللی زنجان از سال 1390 فعالیت خود را آغاز نموده است.
در حال حاضر خطوط هوایی به مقاصد مشهد، کیش و مدینه (فصلی) در این فرودگاه وجود دارند.

 

راه آهن:
خط راه آهن زنجان که با نام راه آهن شمالغرب شناخته می شود به دلیل اتصال مسیرهای غرب به شمال و شرق از مهم ترین خطوط ریلی کشور است.
این راه آهن در سال 1320 به بهره برداری رسید و به مقصدهای تهران، مشهد و قزوین دسترسی دارد.
امکانات رفاهی این مکان در حد مطلوبی است به طوریکه دارای اتاق مادر و کودک، محل بازی کودکان، نمازخانه و سرویس بهداشتی می باشد.

 

پایانه مسافربری:
ترمینال مسافربری زنجان در انتهای خیابان ولیعصر قرار گرفته که جابجایی مسافرین به سایر شهرها را میسر می سازد.

 

آیا تا کنون به زنجان سفر کرده اید؟ تجربه خود را از سفر به این شهر با ما به اشتراک بگذارید.

ادامه مطلب
رامسر
رامسر

رامسر از شهرهای شمالی کشور در استان مازندران است که به عروس شهرهای ایران مشهور گشته است.

“آن چه قبل از سفر باید بدانیم”
معرفی:
رامسر که سابقا سرسخت نام داشت از قطب های گردشگری کشور محسوب می شود.
این شهر محل تلاقی دریا با کوه و جنگل است و به همین سبب آن را عروس شهرها می نامند.
موقعیت جغرافیایی این شهر از سمت شرق به شیرود و سادات شهر، از غرب به چابکسر، از شمال به دریای خزر و از جنوب به کوه های البرز می رسد.
طبق سرشماری سال 1395 جمعیت این شهر را 997,35 نفر تخمین زده اند.
با این که رامسر در استان مازندران قرار دارد اما مردمش گیلک و به زبان گیلکی صحبت می کنند.
اقلیم این شهر را معتدل و مرطوب می توان در نظر گرفت که میانگین بارش سالانه بالایی دارد.

 

 تاریخچه:

رامسر در ابتدا جزئی از شهرستان تنکابن بوده که طبق تقسیمات جدید کشوری در سال 1364 از این شهر جدا می شود.
در دوره قاجار عده ای از فرنگ وارد ایران شده و سفرنامه های را نوشتند که به تنکابن اشاره کرده اند.
این شهر تا دوره قاجار روستایی کوچک بوده اما در دوره پهلوی، به پشتیبانی دولت امکانات جهانگردی فراوانی در شهر ساخته می شود.

 

جاذبه های گردشگری:

رامسر جاذبه های گردشگری فراوانی دارد که به طور مختصر آن ها را بررسی می کنیم:

اماکن تاریخی:
مهم ترین جاذبه های تاریخی رامسر را می توان عمارت کاخ مرمر و موزه تماشاگه خزر، قلعه مارکو و هتل قدیم رامسر معرفی کرد.
موزه های برجسته این شهر شامل موزه تاریخ طبیعی رامسر، موزه شمال و موزه عاج می باشد.

 

جاذبه های طبیعی:
از جمله جاذبه های طبیعی معروف رامسر می توان به جواهرده و جنگل دالخانی اشاره کرد.
دریاچه قو، غار یاغی لوکا، گرسماسر و آب گرم سادات محله نیز از مکان های دیدنی شهر به شمار می روند.
آبشار ایج و آبشار سیاسرت را می توان از آبشارهای شناخته شده شهر معرفی نمود.

 

اماکن تفریحی:
از جمله اماکن تفریحی شهر می توان به تله کابین رامسر و بوستان جنگلی صفارود اشاره کرد.
پارک جنگلی هزار پله، پارک ملی رامسر و پارک آبی رامسر نیز از جمله مکان هایی محسوب می شوند که برای گذراندن اوقات فراغت انتخاب مناسبی هستند.

 

اماکن مذهبی:
از اماکن زیارتی رامسر می توان امامزاده آقا بسمل و امامزاده پتک سیده فاطمه را معرفی کرد.

 

مراکز غذایی:

از شناخته شده ترین رستوران های سطح شهر رامسر می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

رستوران خاور خانم، دوستان، بلوط، هتل کوثر، ملل، مظاهری، کشتی، برادران و اکبر جوجه رامسر
رستوران سنتی دیجاب
لیستی از برترین فست فود های رامسر 
کافه ژوان و بیسترو

 

مراکز خرید:

از جمله معروف ترین و پر طرفدارترین مراکز خرید رامسر می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

بازار ماهی فروشان رامسر
مرکز خرید نگین
مرکز خرید آرامش

 

 

غذاهای محلی:
ناز خاتون: در پخت این غذا موادی مثل گوجه فرنگی، بادمجان، پیاز، آبغوره، نعنا خشک، گلپر و رب انار به کار می روند.
ملابیج: این غذا با استفاده از ماهی سفید، سبزی های معطر، گردو، رب انار و گلپر تهیه می شود.
کدوبره: از ترکیب سیب زمینی، گوجه فرنگی، کدوی سبز، پیاز، سیر و تخم مرغ، این غذای محلی را طبخ می کنند.
خورش آلو: تهیه این غذا با مواد اولیه شامل مرغ تکه شده، آلو، دانه انار، آب نارنج، پیاز، زعفران و گردو انجام می گردد.
آغوز مسما: برای پخت این خوراک از گوشت اردک، رب انار، دانه ساییده شده انار، پیاز و گردو استفاده می کنند.
بیج بیج: این غذا با ترکیبی از گوشت چرخ‌کرده، سیب زمینی، گوجه فرنگی و پیاز داغ تهیه می شود.
اسپناساک: مواد اولیه این خوراک از گوشت، اسفناج، سبزیجات معطر، هویج، سیر و نعنا تشکیل شده است.
خورش سیر انار: در طبخ این خورش از موادی مثل مرغ یا بلدرچین، انار، رب انار، سیر، موسیر، پیاز و روغن کنجد استفاده می کنند.
اسفناج مرجی: غذایی شامل ترکیبات اسفناج پخته، انار ترش، عدس و سیر می باشد.
بشته واش: نوعی آش است که با اسفناج، عدس، پیاز، سیر و زیره سبز پخت شده و با نارنج فراوان سرو می شود.

 

سوغاتی:
از مهم ترین سوغاتی های خوراکی رامسر می توان رشته به رشته، کلوچه و کوکی، آغوزنون، پشت زیک، قماق، برنجک، نان قتلمه، ترشی، زیتون، عسل، ماهی و برنج را نام برد.
صنایع دستی این شهر شامل چادرشب بافی، صنایع چوبی، مروار بافی و نمد بافی می شود.

 

 

حمل و نقل:

راه های ارتباطی به رامسر شامل مسیر زمینی و هوایی است.

پایانه مسافربری:
ترمینال مسافربری رامسر در کمربندی این شهر واقع شده و امکان جابجایی مسافران را به سایر شهرها فراهم می سازد.

 

فرودگاه:
فرودگاه رامسر در سال 1343 فعلیت خود را آغاز نمود.
در حال حاضر این فرودگاه برای پروازهای خصوصی و کایت سواری در مجاورت دریای خزر کاربرد دارد.
روزانه دو یا سه مسیر پروازی به تهران با ظرفیت 70 الی 80 نفر انجام می شود.
هم چنین مسیر پروازی به مشهد در روزهای دوشنبه و جمعه برقرار است.

 

آیا تا کنون به رامسر سفر کرده اید؟ تجربه خود را از سفر به این شهر با ما به اشتراک بگذارید.

ادامه مطلب
چابهار
چابهار

شهر بندری چابهار، از مناطق آزاد بازرگانی ایران، با مساحتی حدود 9700 کیلومتر مربع در جنوب ایران و در استان سیستان و بلوچستان واقع شده است.

«آنچه قبل از سفر باید بدانید»
معرفی:
مساحت تقریبی چابهار 171 هزار کیلومتر مربع و جمعیت آن براساس سرشماری سال 1395، حدود 280 هزار نفر است.
به دلیل آب و هوای معتدل و همیشه بهاری نام این شهرستان را «چهاربهار» یا چابهار نامیده اند.
چابهار در تلفظ بلوچی «چهبار» خوانده میشود.
بندر چابهار، به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران، در کرانه دریای مکران و اقیانوس هند واقع شده است.
منطقه آزاد چابهار، نزدیک‌ترین راه دسترسی کشورهای همسایه، ترکمنستان، ازبکستان، افغانستان، تاجیکستان، قرقیزستان و قزاقستان به آب‌های آزاد است.
دو اسکله بزرگ شهید کلانتری و اسکله شهید بهشتی از طریق آب‌های بین الملل به تجارت با کشورهای دیگر می‌پردازند.
به دلیل موقعیت استراتژیک مهم، سازندگی و سرمایه گذاری‌های زیادی در چابهار صورت گرفته است.
همچنین تسهیلات خوبی برای سرمایه گذاری در این منطقه وجود دارد.
اما اهمیت چابهار فقط در موقعیت بازرگانی آن خلاصه نمی‌شود.
جاذبه‌های طبیعی و تاریخی که در این قرار گرفته‌اند این شهر را برای گردشگران بسیار محبوب کرده است.
مردم شهر با گویش بلوچی صحبت می‌کنند و اکثر ساکنین اهل تسنن هستند.
اقتصاد شهر وابسته به صنایع مختلفی از قبیل پتروشیمی، غذایی، پرورش ماهی و کشاورزی است.
تاریخچه:
همانطور که مطرح شد، برخی عقیده دارند نام چابهار به علت بهاری بودن آب و هوا در چهارفصل سال نامگذاری شده است.
اما در بعضی منابع دو احتمال دیگر هم مطرح شده است.
احتمال اول این است که در قدیم به علت اینکه ساکنین از مسافرین این بندر سوال میکرده‌اند که چه باری دارند نام «چه بار» براین منطقه گذاشته شده است.
در مورد احتمال بعدی هم چنین آمده است که در گویش محلی به مردمی که در کنار چاه آب زندگی میکرده اند «چاه بار»، بار به معنایی پیرامون، گفته می‌شده.
به مرور زمان این اسامی به چابهار تغییر پیدا کرده است.
چابهار به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص و بندری بودن، از دیرباز مورد توجه قرار داشته.
اما درمورد تاریخ پیدایش آن اطلاعات دقیقی در دسترس نیست.
شواهدی موجود است مبنی براینکه در زمان مادها و هخامنشیان، ناحیه مکران بلوچستان، که چابهار در آن قرار دارد، از ساتراپ‌های آن دوران بوده.
وجود قلعه پرتغالی‌ها در پنج کیلومتری چابهار هم نشانگر اهمیت استراتژیک این منطقه است.
در آن زمان توجه تجار اروپایی به اهمیت چین و هندوستان و بطورکلی شرق آسیا جلب شده بود.
در سال 1270 هجری قمری، ابراهیم خان بهزادی که در دوران قاجاریه حاکم بمپور بود توانست بلوچستان را جزوی از خاک ایران کند.
اما همچنان این منطقه تحت تسلط اعراب مسقط بود.
اما در سال 1289 هجری قمری ابراهیم خان توانست چابهار را نیز تصرف کند و این منطقه نیز جزوی از خاک ایران شد.
در سال 1307 در پی شورشی که توسط دین محمدخان برپا شده بود، دولت قاجار توانست بر او غلبه کند و قدرت ایران را در چابهار تثبیت کند.
سالها بعد و در سال 1352 شمسی طرح جامع راه اندازی بندر چابهار آغاز شد اما تکمیل نشد.
پس از انقلاب اسلامی و در سال 1362 عملیات راه اندازی این بندر تکمیل گردید.

 

جاذبه‌های گردشگری:
منطقه آزاد چابهار بهشتی از دیدنی‌ها و ناشناخته‌هاست و هر گردشگری را شیفته خود می‌کند.
علاوه بر مناظر طبیعی و اماکن تاریخی، آداب و رسوم خاص این شهر نیز از جاذبه‌های گردشگری این خطه محسوب می‌شود.
شرکت در مراسم ازدواج محلی، شنیدن موسیقی بلوچی، دیدن رقص و بازی‌های بلوچ همگی از جاذبه‌های فرهنگی این شهر محسوب می‌شوند.
جاذبه های طبیعی:
مهمترین جاذبه گردشگری چابهار، مناظر طبیعی و بکر آن است.
از جمله این جاذبه‌های طبیعی می‌توان به کوه‌های مریخی یا مینیاتوری، تالاب لیپار، غارهای بامسیتی، درخت مکرزن، گِل افشان تنگ، منطقه حفاظت شده گاندو، بندر گواتر، جنگل های حرا، غارهای سه گانه بان میستی، ساحل صخره ای، روستای درک، سواحل بریس، روستای شیرگواز، روستای رمین، روستای تیس، فواره بلوچستان، خلیج پزم، شیرکوه، ساحل مکران و سواحل نورانی تنگ اشاره کرد.
اماکن تاریخی:
مسجد جامع دزک، قلعه پیروز گت، قلعه پرتغالی‌ها، مسجد جامع تیس، آرامگاه سید غلام رسول، ساختمان تلگراف خانه، گورستان دشتیاری، قدمگاه خضر، محوطه باستانی دمب کوه و موزه محلی از اماکن تاریخی چابهار هستند.
اماکن تفریحی:
باتوجه به ساحلی بودن چابهار، تفریحات این شهر از نوع تفریحات آبی هستند.
غواصی، قایق سواری، ماهیگیری، کانو یا بلم سواری، موج سواری، ویک بردینگ و جت اسکی از انواع تفریحات آبی چابهار هستند.
مراکز خرید:
منطقه آزاد چابهار هر ساله مسافران و گردشگران زیادی را به سمت خود جذب می‌کند.
در منطقه آزاد چابهار مانند سایر مناطق آزاد می‌توانید اجناس مختلف را با قیمت‌های مناسب پیدا کنید.
نکته مهمی که در خرید در چابهار باید مدنظر قرار دهید پیدا کردن اجناس با کیفیت است.
چون کلیه اجناس چابهار به سبب منطقه آزاد بودنش قیمت‌های پایینی دارند.
اکثر گردشگران تمایل دارند از جایی که سفر می‌کنند سوغاتی تهیه کنند و معمولا به دنبال سوغات خاص آن شهر هستند.
سوغات چابهار، لباس‌ها و پارچه‌های سوزن دوزی و صنایع دستی است که برای خرید اینها باید به بازارهای سنتی چابهار سر بزنید.
طی سال‌های اخیر مراکز خرید بزرگی در چابهار راه اندازی شده که تنوع اجناس شهر را بیش از پیش کرده است.
در این بازارها می‌توانید بعضی اجناس را با کیفیت مطلوب و قیمت پایین تر از حد معمول خریداری کنید.
خرید ظروف، عطر، شکلات، پتو، نسکافه، چای، ادویه و سایر مواد خوراکی از این بازارها توصیه می‌شود.
این شهر مجموعه ای دیدنی از بازارهای مدرن و سنتی است.
مرکز خرید پردیس، مجتمع تجاری صدف، مرکز خرید صالحیار، بازار تیس، مرکز خرید اندیشه، مرکز خرید ابریشم، مرکز خرید فردوس، مرکز خرید سینا، بازار طلا، بازار سنتی چابهار
دیدن از بازار زرگرها، بازار سنتی بَلوکان، دکه بازار، بازار ماهی و بازار کنارک خالی از لطف نیست.
اگر علاقمند به حنا هستید در بازارهای سنتی چابهار می‌توانید افرادی را پیدا کنید که روی دستتان حنا می‌زنند.
مراکز غذایی:
بهترین رستوران‌های شهر معمولا در هتل‌ها قرار دارند.
رستوران هتل لاله و هتل لیپار از رستوران‌های معروف این شهر هستند.
اما غیر از اینها، رستوران‌های بام، بلوچ، تهرانی، مکران، نمونه، برسان، خلیج فارس، بام صدف، تراس هتل دریایی و مارال از دیگر رستوران‌های محبوب شهر هستند.

 

غذاها و خوراکی‌های سنتی شهر
طعم خوش غذاهای جنوب بر هیچکسی پوشیده نیست.
غذاهای این شهر بیشتر شبیه غذاهای بومی هند و پاکستان است.
در برخی از آنها از ادویه‌های مختلف و خرما استفاده شده است.
بت ماش، تباهگ، تخلان، تنورچه، کراهی میگو، قلیه ماهی، ماهی کباب، خوراک خرما، املت سوزی، انباگ، شودوده، کورک، دوغ پا و انواع غذاهای دریایی از غذاهای محلی این شهر هستند.
در کنار اینها بد نیست طعم شیرینی چنگال، نان تموش، نان دوتینی و چای ماسالا را هم تست کنید.

 

سوغاتی و ره‌آوردها
اصلی‌ترین سوغات این شهر انواع ماهی و میگو است.
ادویه های کمیاب و شیرینی لندو از دیگر سوغاتی‌های خوراکی شهر است.
صنایع دستی این شهر سوزن دوزی، حصیربافی، سکه دوزی، چادربافی، گلیم بافی، زری دوزی، گلدوزی، تراش سنگ های قیمتی و سفالگری هستند.

 

حمل و نقل
برای سفر به این شهر هم می‌توانید از انواع تورها استفاده کنید هم خودتان با هواپیما، اتوبوس و وسیله شخصی به این شهر زیبا سفر کنید.
برای سفر با قطار هم باید در بندرعباس از قطار پیاده شوید و از آنجا با اتوبوس به چابهار بروید.
فرودگاه بین المللی چابهار-کنارک در فاصله 50 کیلومتری چابهار قرار دارد و با اینکه فرودگاه بزرگی نیست اما مسافران زیادی را جابجا می‌کند.

ادامه مطلب
کرمان
کرمان

شهر کرمان، یکی از کلان‌شهرهای ایران و مرکز پهناورترین استان ایران درجنوب شرقی کشور است.

«آنچه قبل از سفر باید بدانیم»

کرمان در گذشته نام‌های دیگری چون کجاران (بم)، کرمانیا، کارمانا و گواشیر داشته ‌است. نام کرمان را در کتیبه‌های داریوش می‌توان دید.

معرفی:
استان کرمان دارای 23 شهرستان، 53 بخش و 143 دهستان می باشد.
وسعت شهر حدود ۲۴۰ کیلومتر مربع است
جمعیت این شهر طبق سرشماری سال ۱۳۸۵ آمار ایران برابر با ۵۱۵٬۱۱۴ نفر بوده‌است .
به گفته مرحوم همایون کرمان «یگانه خطه خوش آب و هواست» که در ناحیه ای کویری و کم آب قرار دارد.
این شهر از با قدمت ترین شهرهای فلات ایران است و به گفته بعضی مورخان و پژوهشگران سابقه سکونت و استقرار انسان در آن به هزاره چهارم قبل از میلاد می‌رسد.
استان کرمان دارای آب و هوای متنوعی است. مثلاً در قسمت‌های شمالی که نزدیک کویر لوت است، آب و هوای خشک و کویری، و در قسمت جنوبی آب و هوایی معتدل و دلپذیر دارد.

 

تاریخچه:

این شهر به دلیل اهمیتی که در ایران داشته در برهه‌هایی از زمان به عنوان پایتخت ایران مطرح بوده‌ است. در برخی دوره‌ها چند پایتخت در زمان‌های مختلف و در دوران حکام و پادشاهان مختلف وجود داشته‌ است. در برخی دوره‌ها کرمان به عنوان پایتخت ایالتی مطرح بوده و چند شهر مهم دیگر را هم در قلمرو خود داشته‌ است. دوره‌هایی که کرمان در کنار برخی شهرهای دیگر پایتخت بوده‌است:

قراختائیان: حدود ۷۰ سال، تنها کرمان پایتخت بوده‌است
آل بویه: به همراه چند شهر دیگر و در دوره‌های مختلف.
آل مظفر:کرمان به همراه چند شهر دیگر.
زندیه: پس از سقوط شیراز توسط آقامحمدخان قاجار، لطفعلی خان زند به کرمان رفت و این شهر را مدتی پایتخت قرار داد.

 

 

جاذبه های گردشگری:

کرمان در حدود هفت هزار جاذبه‌ی تاریخی دارد که ۷۰۰ مورد از آن‌ها در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

اماکن تاریخی:
مجموعه گنجعلی‌خان دارای چندین بنای مختلف است که از عهد صفوی به یادگار مانده است.
حمام وکیل که از معماری زندیه-قاجاریه تاثیر گرفته و در سال ۱۲۸۰ ساخته و در سال ۱۳۶۹ بازسازی شد.
گنبد جبلیه بنایی سنگی است که از دوران ساسانی به یادگار مانده است.
ارگ بم بنایی خشتی و باشکوه است که متاسفانه بخش زیادی از آن در زلزله سال ۱۳۸۲ تخریب شد.
ارگ راین دومین بنای خشتی عظیم در دنیا است.
باغ شاهزاده یا شازده که متعلق به دوره‌ی قاجار است و در یونسکو ثبت جهانی شده است.
باغ فتح آباد که متعلق به دوره قاجار است. بنای باغ یادبودی از فضل‌علی‌خان بیگلربیگی است
باغ هرندی در سال ۱۲۹۰ قمری توسط محمد رضا خان عدل السلطان از نظامیان رده بالای کرمان ساخته شد.
باغ هنر بم کرمان بهشتی‌ است به غایت زیبا که بنیانش با آمال و آرزوهای مشترک شکل گرفته است.
یخدان مویدی از آثار تاریخی که در تاریخ ۲ آبان ۱۳۷۸ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
یخچال زریسف، دارای مخزن، حصار، استخر و چاله یخ که در زمان قاجار ساخته شده است.
تخت دریا قلی بیگ، عمارتی در جنوب شرقی شهر با چشم اندازی به کوه قلعه دختر می باشد.
آتشکده زرتشتیان کرمان بعنوان آخرین پرستشگاه زرتشیان در این استان می باشد.
قلعه دختر کرمان که به قلعه گواشیر، قلعه کهنه، قلعه کوه و آتشکده آناهیتا نیز معروف است

 

جاذبه های طبیعی:
جنگل پردیسان قائم
منطقه گندم‌ بریان
روستای صخره ای میمند
دره راگه
غار ایوب
آبشار راین
اماکن تفریحی:

موزه هنرهای معاصر صنعتی، موزه مردم شناسی زرتشتیان، ضرابخانه گنجعلی خان (همان موزه ضرابخانه یا موزه سکه کرمان)، کتابخانه ملی کرمان، آبشارهای سیمک، پیست اسکی سیرچ و …

اماکن مذهبی:
مسجد جامع کرمان که با اسم مسجد جامع مظفری نیز شناخته می شود بیش از ۷۰۰ سال قدمت دارد.
مسجد جامع ملک یا مسجد امام در دوره سلجوقیان ساخته شده و گفته می شود که بزرگ ترین و قدیمی ترین مسجد شهر است.
آرامگاه شاه نعمت الله (واقع در ماهان)
مراکز غذایی:

رستوران های زیادی در سطح شهر قرار گرفته اند که از شناخته شده ترین آن ها می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

رستوران اسپاخو
رستوران کیخسرو
رستوران وکیل
رستوران سنتی مکث
آسیاب بادی کرمان
رستوران پالیز
رستوران سیاح
رستوران آ اس پ
رستوران سالسا
رستوران ایتالیایی پارما
سفره‌خانه هزار و یک شب
رستوران همیشه بهار
و …
مراکز خرید:

از جمله معروف ترین و پر طرفدارترین مراکز خرید شهر می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

بازار کرمان
بازار وکیل
بازار زرگری
بازار مسگری
مجتمع تجاری شفا
پاساژ اطلس
مجتمع تجاری صالح المهدی
بازار بزرگ ستاره
مرکز خرید فایتون
و …

 

 

غذاهای محلی:

در استان کرمان مردم غذاهای محلی متنوعی را طبخ می کنند که مختصرا به برررسی آن ها می پردازیم:

آبگوشت بادمجان و کشک
آبگوشت زیره
آبگوشت متنجنه
آش گندم شیر
اوماچ آش
بز قورمه
خورش آلوچه
خورش به آلو
زیره پلو کشک کدو
لپه پلو با زیره
مجور کدو
قاتق گوشت
آب روغنو
کلمپه

 

صنایع دستی:
فرش استان کرمان
قلم‌زنی روی مس
گیوه دوزی
گلیم بافی
منبت کاری
شال کرمان

 

 

سوغاتی:

پسته رفسنجان، پسته و سوهان زرند، نان مشهور کرنون شهربابک، قورمه گوسفندی اعلا، لبنیات وعسل رابر از جمله پنیرمشکی ، اسپار، کشک، دوغ، تلف، مسکه و از همه مهمتر روغن خیلی مشهور آن به نام روغن زرد، دوشاب، عسل، نان تیرو، نان سیرو و انواع نان کماج، گردو و بادام و پسته، به، فرش، نگین سنگ فیروزه مخصوص جواهرات و ظروف مسی فیروزه کوبی شده همه از سوغات شهرستان شهربابک) می‌باشد. گردو بافت ورابر، بادام هماشهر، عرقیات مشهور لاله زار بردسیر، خرما و مرکبات بم و جیرفت وکهنوج وارزوئیه، شیرینی‌های خاصی مثل کلمپه، کماج سهن، حلوا، حاجی بادام، پسته و مسقطی سیرجان و قاووت یا همان قوتو معروف، زیره، حنا، بزقورمه و همچنین فالودهٔ کرمانی که خوشمزه‌ترین نوع فالوده نزد گردشگران محسوب می‌شود.

حمل و نقل:
راه آهن:

این شهر به دلیل موقعیت خاص خود از راه آهن و قطار برخوردار است و تعداد زیادی از مسافران با قطار جابجا می‌شوند.

 

فرودگاه:

 

شرکت بین‌المللی هوایی ماهان ایر متعلق به کرمان است و از این شهر به دنیا معرفی شده‌است.
پروازهای کرمان به اقصی نقاط ایران و جهان در حال انجام است.

 

پایانه مسافربری:

 

پایانه مسافربری جدید کرمان با نام آدینه کریمان در شهرکرمان و در سه طبقه ساخته شده و مجهز به هتل و امکانات جانبی نیز می‌باشد.
بزرگترین و مدرن ترین پایانه مسافربری جنوب شرق ایران و یکی از بزرگترین‌ها در کشور است.

 

ورودی های شهر:

 

ورودی از سمت سیرجان ، شیراز و بندرعباس
ورودی از سمت رفسنجان تهران یزد و اصفهان
ورودی از سمت زاهدان
ورودی از سمت راور و مشهد
ورودی از سمت جوپار ، بافت و بندرعباس

 

آیا تا کنون به کرمان سفر کرده اید؟ تجربه خود را از سفر به این شهر با ما به اشتراک بگذارید.

ادامه مطلب
بوشهر
بوشهر

بوشهر بندری شبه‌جزیره‌ای در بخش مرکزی شهرستان بوشهر است که در کتاب‌ها و اسناد تاریخی، تحت نام‌های مختلفی نظیر «رام اردشیر»، «ابوشهر»، «بُخت اردشیر»، «لیان» و «ریشهر» به ثبت رسیده‌ است.

«آنچه قبل از سفر باید بدانیم»
معرفی:
بندر بوشهر به خاطر عواملی مانند صیادی، وجود نیروگاه اتمی، کشتی‌سازی و صادرات از این بندر رونق اقتصادی گرفته‌است.
۱۸ اسفند سالروز تأسیس مدرسه سعادت، روز بوشهر نام گرفته شده‌است.
آب و هوای این شهر بندری نیمه بیابانی و گرم است.

 

تاریخچه:
قدمت سرزمین بوشهر، به عهد ایلامی و تمدن بین‌النهرین برمی‌گردد.
این سرزمین جزء یکی از ایالت‌های جنوب غربی دولت ماد در زمان مادها در آغاز سده هشتم قبل از میلاد بوده و جزو ساتراپ‌نشین چهاردهم دولت ماد در زمان حکومت هوخشتره بوده است.
در اطراف شهر برازجان آثاری باارزش از دوره هخامنشیان به دست آمده است.
در دوره ساسانی و در زمان اردشیر بابکان شهر و رام اردشیری در دو فرسنگی شهر بوشهر ساخته شد که اکنون خرابه‌های آن به نام ریشهر معروف است.
بنای بوشهر را به اردشیر ساسانی نسبت داده‌اند.
بندر امروزی بوشهر را نادرشاه افشار در ۱۷۳۶ میلادی رونق دوباره بخشید.
بوشهر تاکنون دو بار توسط بریتانیا اشغال شده‌است.

 

جاذبه های گردشگری:

دریا می‌تواند دیدنی‌ترین جاذبه بوشهر باشد. هرچند بافت تاریخی این شهر نیز قابل تامل و هیجان انگیز است. برای آشنایی با جاذبه‌های این شهر بی بدیع با ما همراه شوید:

اماکن تاریخی:
ریشهر
آب انبار قوام
خانه قاضی
منطقه باستانی سیراف
مدرسه گلستان و مدرسه سعادت
عمارت های کلاه‌فرنگی، گلشن، دهدشتی، حاج رئیس، کوتی، ملک، امیریه, کازرونی
کلیسای ارامنه گریگوری
گورستان مهاجمین انگلیسی، شغاب، گور دختر و گورستان صخره‌‌ای
قبر جنرال
آرامگاه اصفهانی و شیخ حسین چاه کوتاهی
کاخ بردک سیاه
معبد خدا دریا
معبد کلات
قلعه هلندی‌ها و قلعه نصوری
کنیسه یهودیان
هزار مردان هلیله
موزه های باستان شناسی، مردم شناسی، دهدشتی، دریا و دریانوردی خلیج فارس، تاریخ طبیعی و موزه رئیسعلی دلواری

 

 

جاذبه های طبیعی:

از جمله بنام ترین جاذبه های طبیعی این استان می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

چشمه آبگرم قوچارک در شهر دِلوار
نیایشگاه مند در فاصله ۳۰ کیلومتری خورموج
منطقه حفاظت‌شده حله در فاصله ۱۰ کیلومتری شمال شرقی بندر بوشهر
گنبد نمکی جاشک در حد فاصل شهرستان دشتی و دیر
غار چهل خانه در شمال شهر سعدآباد دشتستان
قلعه زار خضرخان واقع در شمال منطقه اهرم
اماکن تفریحی:

در کنار جاذبه های بی نظیر تاریخی این شهر که قدمت آن به هزاره سوم تا هزاره اول پیش از میلاد و یا دست نوشته های آجری ایلامی کشف شده در شهری که به اردشیر شاه ساسانی نسبت داده می شود و می تواند خود از ناب ترین اماکن تفریحی به حساب بیاد، زیبایی دریا و پارک های ساحلی این شهر برکسی پوشیده نیست. پارک ساحلی آب شیرین کن، کشتی رافائل، پارک شغاب، اسکله جفره چندی از اماکن پر بازدید این شهر است.

 

 

اماکن مذهبی:

گردشگری مذهبی به عنوان یکی از مهمترین بخش‌های گردشگری محسوب می‌شود که مردم نقاط مختلف ایران اسلامی نیز به این سفرها علاقه بسیار زیادی دارند.

در استان بوشهر بقاع متبرکه و امام‌زاده‌های متعددی وجود دارد که وجود همین بقاع فضای معنوی خوبی را در استان ایجاد کرده است و این بقاع فرصتی برای سیاحت و زیارت است. که به مهم ترین های آن در ذیل  اشاره شده است:

مسجد جامع بردستان
امامزاده ها عبدالمهیمن، شاهزاده ابراهیم، سلطان پیر هاشم

 

مراکز غذایی:

مجموعه‌های غذایی زیادی در سطح شهر بوشهر قرار گرفته اند که از شناخته شده ترین آن ها می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

رستوران های قوام، میداف، گرگور، بل پاسی، خلیج فارس و سن مارکو
رستوران سنتی و فست‌فود خاتم
فست فود رافائل و مثلث
دیزی سرای آریائیان
سفره خانه شونشین
رستوران ایتالیایی گاندو
بریانی پل خواجو
و …

 

مراکز خرید:

زیبایی‌های این شهر تمام نشدنی است.

بوشهر، شهری است پر از بازارهای سنتی و بساط فروشان خون‌گرم در کنار تعداد زیادی مرکز خرید مدرن و پاساژهای امروزی.

بازار قدیم بوشهر (بازار صفا) و بازار ماهی فروشان
پاساژ نادر، ملت و آزادگان
مجتمع تجاری زیتون و مجتمع تجاری هوم کورت آدیداس
مرکز خرید وزیری
و …

 

غذاهای محلی:
قلیه ماهی
قلیه میگو
قیمه ‌بوشهری

 

صنایع دستی:
عبابافی
گرگوربافی
گبه‌بافی
لنج و قایق‌سازی

 

سوغاتی:

محبوب‌ترین سوغاتی‌های خوراکی در این شهر ماهی و میگو، خرما و ارده می‌باشد.

حمل و نقل:
راه آهن:

محور راه‌آهن شیراز-بوشهر-عسلویه هم‌اکنون در دست ساخت است. پروسه ساخت محور ریلی این شهر سال‌هاست آغاز اما به علت عدم تخصیص اعتبارات لازم به کندی پیش می رود.

فرودگاه:

بندر بوشهر دارای یک فرودگاه بین‌المللی است که جزو سه فرودگاه قدیمی کشور می‌باشد.

پایانه مسافربری:

ترمینال مسافربری در قسمت جنوبی شهر و در فاصله چند کیلومتری از شهر در جاده بوشهر-برازجان واقع شده است. فاصله زمانی بین ترمینال و فرودگاه در این شهر کمتر از 15 دقیقه است.

پایانه دریایی:

این پایانه مسافری با هدف رونق گردشگری در عرصه تجارت احداث شد که اکنون با دارا بودن ۲ شناور با ظرفیت ۴۰۰ صندلی تردد مسافران در مسیر دریایی بوشهر-خارک فعالیت می‌کند.

  

آیا تاکنون به بوشهر سفر کرده‌اید؟ تجربه خود را از سفر به این شهر با ما به اشتراک بگذارید.

ادامه مطلب
تبریز
تبریز

تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی و سومین کلان شهر بزرگ کشور محسوب می شود که در طول تاریخ با فراز و فرود های زیادی همراه بوده است.

“آنچه قبل از سفر باید بدانیم”
معرفی:
تبریز شهری باستانی است که قدمتش به حدود 4500 سال پیش باز می گردد.
این شهر با حدود 244 کیلومتر مساحت، در شمال خط الرأس کوه سهند قرار گرفته است.
بر اساس سرشماری انجام شده در سال 1395، جمعیت این شهر را بالغ بر 373,593,1 نفر تخمین زده اند.
اکثر مردم تبریز آذری هستند و به زبان ترکی آذری و فارسی سخن می گویند.
تبریز را شهر اولین ها، امن ترین شهر ایران، قطب خودرو سازی ایران و شهر بدون گدا می دانند.
به علت قرار داشتن تبریز در ارتفاع بالا و توپوگرافی کوهستانی منطقه، آب و هوای این شهر استپی خشک است به طوریکه تابستان های گرم و خشک و زمستان های سرد دارد.

 

تاریخچه:

حال به بررسی تاریخچه این شهر در دوره پیش و پس از اسلام می پردازیم:

پیش از اسلام:
بنابر نوشته های کتیبه سارگن دوم، محققان عقیده دارند دژ تارویی- تارمیکس در تبریز قرار داشته که نشان از قدمت آن در دوره آشوریان می باشد.
بر اساس آنچه در کتاب تاریخ ایران (چاپ دانشگاه کمبریج) آمده است که شهر کنونی تبریز بر روی ویرانه های شهر “توْرِژ” بنا شده است.
شهر تورژ از با اهمیت ترین مراکز بازرگانی منطقه بوده که پل ارتباطی شرق با غرب بوده است.
پس از اسلام:
تبریز احتمالا در زمان حمله اعراب قریه ای کوچک بوده که پس از فتح آذربایجان به دست مسلمانان، عده ای از اعراب در آنجا ساکن شدند.
در زمان خلافت منصور عباسی فردی به نام رواد از قبیله ای مشهور در یمن، اقدام به ساخت اولین دیوارهای شهر نمود.
در نیمه اول سده سوم هجری، بر اهمیت تبریز افزوده شد به طوریکه متوکل عباسی دستور بازسازی شهر را پس از زمین لرزه ای ویرانگر صادر نمود.
در دوره فرمانروایی ابومنصور روادی، تبریز رو به گسترش و آبادانی پیدا کرد.
پس از حدود 400 سال فروانروایی خاندان روادی، آلب ارسلان توانست حکومت آذربایجان را از آنان باز پس گیرد.
در دوره ایلخانان، تبریز به اوج شکوفایی خود رسید و اباقا خان دومین پادشاه این سلسله، تبریز را به عنوان پایتخت خود برگزید.
در اواخر دوره صفویه اما تبریز مورد غارت عثمانی ها قرار گرفت و زلزله و بلایای طبیعی که رخ داد سبب رکود شهر شد.
اما در دوره قاجار مجدد مورد توجه قرار گرفت و به عنوان ولیعهد نشین این سلسله انتخاب شد.
یکی از نمودهای تاریخی این شهر به جنبش مشروطه خواهی باز می گردد.
افرادی از جمله ستارخان، باقرخان و شیخ الاسلام در این زمینه در تبریز پیشرو بودند و سرانجام این قیام به پیروزی رسید.
در دورانرضاخان و سیاست یک کشور، یک ملت موجب شد تا زبان فارسی جایگزین زبان ترکی آذربایجانی در این منطقه گردد.
پس از جنگ ایران و عراق بر برنامه های توسعه این کلان شهر و خدمات شهری آن افزود شدکه در سال های اخیر نیز این برنامه ها دنبال می شوند.

 

جاذبه های گردشگری:

تبریز جاذبه های گردشگری فراوانی دارد که به طور مختصر آن ها را نام می بریم:

اماکن تاریخی:
از مهم ترین جاذبه های تاریخی شهر می توان به ارگ علیشاه، مقبره الشعرا، موزه آذربایجان، خانه استاد شهریار و خانه مشروطه اشاره کرد.
هم چنین می توان خانه علی موسیو، عمارت شهرداری، خانه پروین اعتصامی، موزه سنجش، کلیسای سنت استپانوس را نام برد.

 

جاذبه های طبیعی:
از جمله جاذبه های طبیعی تبریز می توان به روستای کندوان، روستای زنوزق، جنگل ارسباران، کویر قوم تپه و پارک ملی کنتال اشاره کرد.

 

اماکن تفریحی:
پارک ائل گلی، پارک کوهستانی عینالی، پارک مینیاتور، شهربازی باغلارباغی و پیست اسکی سهند را می توان از اماکن تفریحی تبریز دانست.

 

اماکن مذهبی:
از اماکن مذهبی این شهر مسجد کبود، مسجد جامع، امامزاده سید حمزه، امامزاده ابراهیم و امامزاده سید جمال را می توان نام برد.

 

مراکز غذایی:

رستوران های زیادی در سطح شهر تبریز قرار گرفته اند که از شناخته شده ترین آن ها می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

رستوران حاج علی
رستوران برکه
رستوران گازماخ
رستوران سنتی و باغ آنا
رستوران قرآنی
رستوران ایپک یولی
رستوران نفیس
رستوران مظفریه
رستوران دلستان
رستوران بام تبریز
رستوران وحید
رستوران حاج مجید
رستوران جلالی
رستوران اجاق
رستوران ایمانی
چلو کبابی باختر
چلو کبابی مهران
سفره خانه قائم مقام فراهانی
دیزی سرای محمدی
کباب سرای ریحان

 

مراکز خرید:

از جمله معروف ترین و پر طرفدارترین مراکز خرید تبریز می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

بازار بزرگ تبریز
بازار فرش
مرکز خرید لاله پارک
مرکز خرید ستاره باران
مرکز خرید اطلس
مرکز خرید برج بلور
مرکز خرید جواهر تبریز
مرکز خرید رویال
مرکز خرید برج شهر
مرکز خرید رشدیه
مرکز خرید والمان
مجتمع تجاری پردیس
پیاده راه تربیت
بازار سنتی تبریز

 

غذاهای محلی:

از مهم ترین غذاهای محلی تبریز می توان به موراد ذیل اشاره کرد:

کباب بناب: معروف ترین غذای تبریز است که با گوشت گوسفندی تازه، پیاز، نمک و فلفل تهیه می شود.
کوفته تبریزی: این خوراک شامل موادی مثل گوشت چرخ کرده، سبزی های معطر، لپه، تخم مرغ، آلو و زرشک می باشد.
دلمه برگ مو: از پیش غذاهای اصیل تبریزی است که با برنج، بلغور، لپه، سبزی دلمه، پیاز و روغن حیوانی طبخ می شود.
خورش هویج: در تهیه این خورش موادی مثل هویج، گوشت یا مرغ، رب گوجه فرنگی، زعفران و پیاز استفاده می شود.
آش اوماج: این آش شامل خمیر مخصوصی به نام اوماج، سبزی آش، عدس، پیاز و رب گوجه فرنگی است.
کوکو لوبیا سبز: این کوکو بیشتر در مراسم های افطاری سرو می شود و دارای موادی چون گوشت چرخ کرده، لوبیا سبز، هویج، پیاز، تخم مرغ و زعفران می باشد.
آش ماست: در تهیه این آش حبوبات کمتری استفاده میشود به همین دلیل نسبت به سایر آش ها سبک تر است.
دویماج: نوعی فینگرفود است که در تهیه آن نان تبریزی، پنیر تبریزی، دوغ، گردو و سبزی خوردن استفاده می شود.
آش میوه: در پخت آش میوه از میوه های خشکی همچون آلو خورشتی، آلو قیسی و زردآلو استفاده می گردد.
سوتی پلو: این غذا که به شیرپلو نیز معروف است در پخت آن بجای آب از شیر استفاده شده و با فیله مرغ سرو می شود.

 

سوغاتی:
از مهم ترین سوغاتی های تبریز می توان به فرش، گلیم، چرم، قلم زنی، منبت کاری، سفال و سرامیک، شیرینی و باقلوا، نوقا (لوکا)، اریس و شکلات تسبیحی نام برد.

 

حمل و نقل:

راه های ارتباطی برون شهری و درون شهری تبریز را به اختصار بررسی می کنیم:

پایانه مسافربری:
در حال حاضر این شهر دارای دو ترمینال مسافربری است که شامل پایانه مرکزی و پایانه شمال غرب می باشد.
پایانه مرکزی تبریز اولین ترمینال مسافربری در ایران است که در سال 1328 احداث آن مطرح و در سال 1352 به بهره برداری رسید.
دو پایانه دیگر نیز در قسمت شرقی و جنوب غربی شهر در حال احداث هستند.
فرودگاه:
در سال 1326 فرودگاه بین المللی شهید مدنی تبریز تأسیس شد و از سال 1338 فعالیت خود را آغاز نمود.
در سال 1370 به فرودگاه بین المللی ارتقاء یافت و در سال 1378 مشمول یکی از فرودگاه های آسمان باز ایران شد.
راه آهن:
راه آهن تبریز در سال 1295 در محور تبریز- جلفا مورد بهره برداری قرار گرفت.
دومین خط این راه آهن در سال 1321 و محور تبریز- تهران افتتاح شد.
در حال حاضر خطوط بین المللی این راه آهن شامل محور تبریز- جلفا به جمهوری خودمختار نخجوان و محور تبریز- رازی به ترکیه است.
مترو:
پیشینه استفاده از قطارشهری در شهر به سال 1280 باز می گردد که اولین تراموای ایران توسط قاسم خان والی _نخستین شهردار تبریز- حدفاصل ایستگاه راه آهن تا قونقا باشی ایجاد شد.
عملیات اجرایی مترو این شهر در سال 1380 آغاز شد و در 5 مسیر به طول 100 کیلومتر ساخته شد.
اتوبوس تندرو:
سامانه اتوبوس های تندرو از سال 1387 در شهر به اجرا درآمده است.
در حا حاضر این سامانه شامل دو خط و 61 ایستگاه در سطح شهر می باشد.
تاکسی:
سازمان تاکسیرانیاین شهر حدود 15 هزار دستگاه تاکسی را سازماندهی می کند که در سطح شهر به جابجایی مسافر مشغول هستند.

 

آیا تا کنون به تبریز سفر کرده اید؟ تجربه خود را از سفر به این شهر با ما به اشتراک بگذارید.

ادامه مطلب
ساری
ساری

شهر ساری همچنین یکی از قدیمی‌ترین شهرهای ایران محسوب می‌شود.

«آنچه قبل از سفر باید بدانیم»

شهر ساری پرجمعیت‌ترین و بزرگ‌ترین شهر استان مازندران و از بزرگترین شهرهای شمال کشور به‌شمار می‌رود.

معرفی:
به مردم اهل ساری، سارَوی گفته می‌شود.
ایین شهر واقع در کوهپایه‌های رشته کوه البرز دارای دو ناحیه دشتی و کوهپایه‌ای می‌باشد.
ارتفاع آن تا ۵۴ متر بالاتر از سطح دریا می‌باشد.
آب و هوای شهر ساری در تابستان‌ها معتدل و مرطوب و در زمستان‌ها نسبتاً سرد و خشک است.
جمعیت این شهر طبق سرشماری ۱۳۹۵ برابر با ۳۴۷٬۴۰۲ نفر بوده ‌است.
مطابق با گزارش مرکز آمار در تابستان ۹۶ به عنوان اولین شهری برتر گردشگرپذیر ایران با بیش از دو میلیون سفر تابستانی شناخته شده است.

 

تاریخچه:

پیشینه زندگی در ساری به دوران مس‌سنگی برمی‌گردد و کاوش‌های باستان‌شناسی صورت گرفته در ساری منجر به کشف سفالهای ۶۰۰۰ ساله و ابزارهای سنگی شد.

ساری در قرن اول هجری به دست فرخان ابن دابویه بربری محله‌ای تجدید بناشده‌است.

ریشه نام ساری نامشخص است. چند گمانه‌زنی غیر علمی در این مورد وجود دارد که عبارت است از:

یونانیان باستان آن را زادراکارتا، پایتخت تمدن هیرکانیا، ذکر می‌کنند
اشپیگل شرق‌شناس و نئونازیست آلمانی آورده که نام ساری کنونی برگرفته از نام قوم سائورو بوده که پیش از اقوام آریایی به ایران در شهر باستانی اسرم، که هم‌اکنون نام دهی در ۱۰ کیلومتری ساری است، زندگی می‌کرده‌اند.
ادوارد پولاک گمان دارد که نام ساری دگرگونی واژگانی سادراکارتا می‌باشد.
دکتر اسلامی نیز در کتاب خویش نوشته که احتمال آنکه زادراکارتا از نام زردگرد، باشد نیز است.
در کتاب تاریخ باستان نام سارو به معنی شهر زرد برای ساری به کار می‌رود؛ که دلیل آن را وجود درختان متعدد مرکبات خصوصاً نارنج و لیمو می‌داند. همچنین ذکر می‌کند که احتمالاً زادراکارتا و سارو یکی هستند.
ظهیرالدین مرعشی نیز در کتاب «تاریخ طبرستان و رویان و مازندران» به روایت نوشته‌است که فرخان بزرگ شهر ساری را به نام فرزندش، سارویه ساخته‌است.

 

جاذبه های گردشگری:

این شهر یکی از مهم‌ترین مراکز گردشگری ایران به حساب می‌آید و و دارای مجموعه‌ای از جاذبه‌های گردشگری است.

اماکن تاریخی:
بانک ملی
تپه گل نشین
کهنه باغشاه
نوباغشاه
خانه رمدانی
عمارت کلبادی
عمارت فاضلی
عمارت ناظری ها
پل تجن ساری
خانه سردار جلیل ساروی
عمارت و حمام وزیری
آب انبار میرزا مهدی
آب انبار نو
مجموعه تاریخی فرح آباد
برج رسکت
سه گنبدان
شاطر گنبد (یا گنبد شاطر)
برج سلطان زین‌العابدین

 

جاذبه های طبیعی:
پناهگاه حیات وحش سمسکنده (اسبوکلا)
پناهگاه حیات وحش دشت ناز
باداب سورت
تالاب نیلوفر آبی حمیدآباد
دریاچه پله
دریاچه چورت و الندان
چشمه شیرین‌رود
آبشار اوین

 

اماکن تفریحی:

پارک جنگلی و شهربازی شهید زارع، شهربازی ملل، سایت پاراگلایدر سینا، سایت پاراگلایدر روستای سَرکَت و …

 

اماکن مذهبی:
مسجد جامع ساری
مسجد حاج مصطفی خان
حسینیه عباس خانی
امامزاده یحیی
امامزاده جبار
امامزاده عباس

 

مراکز غذایی:

رستوران های زیادی در سطح شهر ساری قرار گرفته اند که از شناخته شده ترین آن ها می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

رستوران سالاردره
رستوران حاج حسن
رستوران گیلاکو
رستوران مارشو
رستوران محسن
رستوران شالی
رستوران ماهی میثم
رستوران سنتی نفیس
رستوران ایتالیای میلان
اکبرجوجه
مستر دیزی
کافه رستوران تعطیلات
کافه آش
فست فود بروکلی
فست فود استار
برگر کمپانی
دکان ویچ
مراکز خرید:

از جمله معروف ترین و پر طرفدارترین مراکز خرید این شهر می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

بازار امام رضا (بازار ترکمن مرکزی)
بازار ماهی فروشان
بازار نرگسیه و رجایی
بازار ملّامجدالدّین
مرکز خرید پردیس
بازار الهیه
مرکز تجاری تندیس
و …

 

 

غذاهای محلی:

غذاهای سنتی این شهر شامل سیر انار، ناز خاتون، اکبر جوجه، کدو پلو، چاشنی ساک، ماهی شکم‌پر و مرغ شکم‌پر می‌شود. همچنین به دلیل استفاده از شکر سرخ، فسنجان و خورش آلو زرشک این شهر طعمی متفاوت و ملس دارند.

 

 صنایع دستی:
صنایع چوبی
حصیر بافی
گلیم بافی
جاجیم بافی
جوراب بافی
نمدمالی
سفال‌گری

 

 

سوغاتی:
مرکبات ساری
انواع ترشی
محصولات چوبی
عسل کوهی
عرقیجات
رب انار
حمل و نقل:

راه آهن:
ساری نخستین شهر ایران بوده ‌است که ساخت راه‌آهن سراسری ایران از آنجا آغاز گشت.

فرودگاه:

این شهر دارای یک فرودگاه بین‌المللی به نام دشت ناز است که در سال ۱۳۲۶ ساخته شده ‌است.

پایانه مسافربری:

ترمینال دولت یکی از ترمینال های شهر ساری و بزرگترین آن هاست. این ترمینال در جاده کمربندی شرقی شهر واقع شده است.

 

آیا تا کنون به ساری سفر کرده اید؟ تجربه خود را از سفر به این شهر با ما به اشتراک بگذارید.

ادامه مطلب
خرم آباد
خرم آباد

خرم آباد مرکز استان لرستان می باشد که با طبیعت فوق العاده ای که دارد، شهر آبشارها نامیده شده و گردشگران زیادی را به خود جذب می کند.

«آنچه قبل از سفر باید بدانیم»
معرفی:
این شهر مرکز استان لرستان و بیست و سومین شهر پر جمعیت ایران به شمار می رود.
این شهر با 6233 مترمربع مساحت، در غرب کشور و در میان دره های رشته کوه زاگرس واقع شده است.
جمعیت خرم آباد بر اساس سرشماری سال 1395 حدودا 373 هزار نفر تخمین زده شده است.
آب و هوای این شهر معتدل مدیترانه ای با میزان بارندگی زیاد در فصول بهار و زمستان می باشد.
خرم آباد بزرگ ترین شهر کشور با جمعیت قوم لر می باشد که گویش اصلی آنان نیز لری است.

 

تاریخچه:

پیشینه خرم آباد را در دو بخش پیش و پس از اسلام بررسی می کنیم:

پیش از اسلام:

هسته اولیه شهر خرم آباد در دوران پیش از اسلام، خایدالو شهری در زمان آشوریان بوده است.
پس از تخریب خایدالو، شهر شاپورخواست به دستور شاپور دوم ساسانی بر روی خرابه های آن ساخته شد.
اما شاپورخواست نیز که از شهرهای آبادان منطقه محسوب می شد، پس از حمله مغول به ایران به طور کامل از بین رفت.
پس از ویرانی شهر شاپورخواست، مردم به قسمت غربی قلعه فلک الافلاک نقل مکان کردند.

پس از اسلام:

این منطقه را به لحاظ داشتن موقعیت امنیتی مناسب تر و آب فراوان انتخاب کردند و هسته مرکزی این شهر را در دوران پس از اسلام بنا نمودند.
خرم آباد در دوران حکومت آل حسنویه به عنوان پایتخت این سلسه برگزیده شد.
هم چنین در دوران اتابکان لر نیز این شهر پایتخت این حکومت بود تا زمانیکه این سلسله توسط شاه عباس اول صفوی منقرض گردید.
در دوره صفویان این شهر آبادانی بیشتری یافت، به طوریکه پل صفوی و مسجد جامع را بنا نهادند.
در دوره قاجار نیز شهر از رونق خوبی برخوردار بوده و مردم از روستاهای اطراف به خرم آباد مهاجرت کردند که موجب توسعه محله های شهر شد.
در دوره پهلوی با ورود نیروهای نظامی به شهر و شکست عشایر، شهرداری خرم آباد در سال 1305 تشکیل شد.
هم چنین ساختمان هایی جهت کاربری سربازخانه، اصطبل و ستاد ارتش در این دوران احداث شد.
در سال 1378 ساختمان اصطبل توسط سپاه پاسداران تخریب شد و دو ساختمان دیگر در محوطه سپاه باقی مانده است.

 

 

جاذبه های گردشگری:

خرم آباد جاذبه های گردشگری فراوانی دارد که به طور مختصر آن ها را نام می بریم:

اماکن تاریخی:
مهم ترین اثر تاریخی خرم آباد قلعه فلک الافلاک می باشد که بنای آن به دوره ساسانیان باز می گردد.
پل شاپوری یا پل شکسته نیز از دیگر شاهکارهای معماری دوره ساسانیان است که در جنوب شهر قرار گرفته است.
حمام گپ بنایی متعلق به دوره صفویه می باشد که در خیابان حافظ واقع شده است.
مناره آجری بنایی با 900 سال قدمت است که دارای 30 متر ارتفاع می باشد.
سنگ نبشته کتیبه ای به خط کوفی است که در قسمت جنوبی شهر قرار دارد.
گرداب سنگی بنایی دایره شکل می باشد که در زمان ساسانیان برای تقسیم آب کاربرد داشته است.
پل صفوی که در میان محلیان به پل گپ نیز مشهور است، بیش از 350 متر طول دارد.
خانه آخوند ابو که متعلق به دوره قاجار است و خانه قاضی محله بوده است.
مقبره بابا طاهر شاعر معروف ایرانی که در ضلع غربی قلعه فلک الافلاک واقع گردیده است.
آسیاب گبری با ساختمانی مکعب مستطیل تا زمان قاجار مورد استفاده مردم بوده است.
جاذبه های طبیعی:
از جمله جاذبه های طبیعی خرم آباد می توان به آبشار نوژیان، آبشار بیشه، آبشار گریت، آبشار وارک، دریاچه گهر، دره شیزر و دره خزینه اشاره کرد.
اماکن تفریحی:
از جمله اماکن تفریحی شهر می توان به پارک جنگلی مخمل کوه، پارک جنگلی شوراب و بام اشاره کرد.
هم چنین پارک های شریعتی، ، معلم، زیباکنار، دانشجو، بهشت، مطهری، شهر، زیتون، شقایق،
پارک و دریاچه کیو و پارک صخره ای نیز در فضاهای مختلف شهری قرار گرفته اند.
اماکن مذهبی:
از اماکن مذهبی شناخته شده در خرم آباد می توان مسجد جامع خرم آباد، امامزاده زید بن علی و امامزادگان دو برادر را نام برد.
مراکز غذایی:

رستوران های زیادی در سطح شهر خرم آباد قرار گرفته اند که از شناخته شده ترین آن ها می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

رستوران زعفران طلایی
رستوران گردان رنگین کمان
رستوران یلدا
رستوران شمشاد نمونه
رستوران مجموعه تاریخی حمام گپ
رستوران سراب کیو
رستوران تشریفات
رستوران و خانه کباب آریو برزن
فست فود چینو
پیتزا پانیذ
مراکز خرید:

از جمله معروف ترین و پر طرفدارترین مراکز خرید خرم آباد می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

بازار سنتی خرم آباد
بازار روز خرم آباد
مجتمع تجاری گردشگری بعثت
مجتمع تجاری کیو
مرکز خرید الماس شهر
مرکز خرید آرش
مرکز خرید مهر

 

غذاهای محلی:

در استان لرستان مردم غذاهای محلی متنوعی را طبخ می کنند که مختصرا به برررسی آن ها می پردازیم:

چزنک رغو: نوعی نان محلی که با روغن حیوانی رغو پخت می شود و اغلب به آن شیره انگور یا خاک قند اضافه می کنند.
آش گوشت: یکی از غذاهای مناسبتی خرم آباد که اغلب در عروسی ها واعیاد سرو می شود که چلو گوشت را در سینی بزرگی سرو می کنند و افراد به دور آن نشسته و غذا را میل می کنند.
کباب بروجرد: تفاوت چندانی با کباب کوبیده ندارد، معروفیت آن برای استفاده از گوشت مرغوب و مهارت کباب پزها است.
آش شله ماش: مواد تشکیل دهنده این آش شامل ماش، برنج، عدس، لوبیا چیتی، پیاز، کشک، آب گوشت، زعفران و نعنا داغ می باشد.
شامی کوو: همان شامی مرسوم است اما سس آن با رب انار، سبزی معطر و مغز گردو درست می شود.
آش کلونک: از غذاهای شهرستان الیگودرز می باشد که با گیاهان خودرو در فصل بهار طبخ می شود.
خورش کلیه ترش: این خورش پرطرفدار شامل گوشت گوسفند، سیب زمینی، پیاز، رب انار و ادویه می باشد.
آش پرشکه: در پخت این آش از سبزی بلوک، آردگندم، عدس، کشک و ادویه استفاده می شود.
سغدو: این غذا از شکنبه گوسفند تهیه می شود و مواد دیگری شامل برنج، گردو، آلو بخارا، آب، روغن و ادویه نیز در پخت آن به کار می روند.
آش ترخینه: این آش شامل سبزی آش، نخود، لوبیا، کشگینه، پیاز داغ، نعنا داغ و ادویه می باشد.
آبگشوت دو گوله دودار: از غذاهای اصلی لرستان است که با گوشت آبگوشتی، نخود، لوبیا، بادمجان سرخ کرده، سیر، پیاز، نعنا خشک، روغن مایع و ادویه تهیه می شود.
آش پرتله: این آش در مراسم های مذهبی سرو می شود و ترکیبی از گندم، شیر و نمک می باشد.

 

سوغاتی:
از مهم ترین سوغاتی های خرم آباد می توان به نان محلی ساجی، کاک، ترخینه، لبنیات و عسل اشاره کرد.
هم چنین صنایع چوبی، گلیم و جاجیم نیز از دیگر ره آوردهای این شهر محسوب می شود.

 

حمل و نقل:

راه های ارتباطی به خرم آباد شامل پایانه مسافربری و فرودگاه است و راه آهن شهر نیز در دست احداث می باشد.

پایانه مسافربری:

ترمینال اتوبوسرانی شرق بزرگ ترین راه ارتباطی زمینی و برون استانی در خرم آباد محسوب می شود.
در این ترمینال امکاناتی نظیر خط تاکسیرانی، بوفه، نمازخانه و سرویس بهداشتی در نظر گرفته شده اند.

فرودگاه:

فرودگاه خرم آباد در قسمت جنوبی شهر قرار گرفته است.
اولین پرواز در سال 1304 در این فرودگاه به زمین نشست.
پس از انقلاب در سال 1357 هیچ گاه پروازهای منظمی در فرودگاه خرم آباد صورت نگرفت.
در حال حاضر، خطوط هوایی فعال در این فرودگاه شامل فرودگاه مهرآباد، فرودگاه بین المللی شهید هاشمی نژاد مشهد و فرودگاه عسلویه می باشند.

راه آهن:

خرم آباد در حال حاضر به خط راه آهن سراسری متصل نیست اما پروژه اتصال آن در سال 1390 آغاز شده است.

 

آیا تا کنون به خرم آباد سفر کرده اید؟ تجربه خود را از سفر به این شهر با ما به اشتراک بگذارید.

ادامه مطلب
همدان
همدان

همدان قدیمی‌ترین شهر ایران و از کهن‌ترین شهرهای جهان است.

«آنچه قبل از سفر باید بدانیم»

در سال 1385 مجلس شورای اسلامی در مصوبه‌ای همدان را «پایتخت تاریخ و تمدن ایران» اعلام کرد. این شهر اولین پایتخت نخستین شاهنشاهی ایران، مادها بوده ‌است.

معرفی:
شهر همدان در دره‌ها و دامنه‌های شمالی کوهستان الوند واقع شده‌ است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۵۵۴٬۴۰۶ نفر (۱۷۴٬۷۳۱ خانوار) بوده‌است.
این شهر بر روش طراحی شهرهای دایره‌ای یا متحدالمرکز استوار است که در اصطلاح جغرافیا به این‌گونه شهرها سبک باروک گفته می‌شود.

 

تاریخچه:

پیش از اسلام

همدان به عنوان یکی از کهن‌ترین شهرهای ایران، از پیشینه چند هزار ساله‌ای برخوردار است. پیش از آمدن اقوام آریایی، این شهر از زیستگاه‌های اصلی قوم کاسیان به‌شمار می‌آمده ‌است.

پس از اسلام

در حمله اعراب، شهر همدان پس از سقوط نهاوند به دست مسلمانان افتاد و چندان اهمیت و اعتبار داشت که اعراب گشودن آن را پس از فتح نهاوند، بزرگ‌ترین پیروزی خود بر ساسانیان شمردند.

 

جاذبه های گردشگری:

850 اثر تاريخي، فرهنگي و چشم اندازهاي بي نظير طبيعي استان همدان در انتظار مسافران است. اين استان محصور در دامنه هاي شرقي زاگرس و ارتفاعات منفرد الوند از پرجاذبه ترين مناطق تاريخي، فرهنگي و سياحتي ايران محسوب مي شود که سالانه افزون بر 2 ميليون ايرانگرد و جهانگرد خارجي از جاذبه های بديع و طبيعي اين استان بازديد مي كنند.

اماکن تاریخی:
تپه هگمتانه
گورستان پارتی
مجسمه شیر سنگی
بقعه خضر
بنای گنبد علویان
پل آبشینه
میدان امام همدان
آرامگاه باباطاهر، بوعلی سینا و عارف قزوینی
مقبره استر و مردخای
باغ ایرانی (باغ حکمتی)
حمام حاج آقا تراب همدان
خانه لطفعلیان
برج قربان
معبد لائودیسه نهاوند
جاذبه های طبیعی:
غار علیصدر و غار آکواریوم
دره گنج‌نامه (کتیبه‌ها، آبشار، و همچنین آتشکده بهرام در این دره واقع شده‌است.)
دره امامزاده و دره مرادبیگ
سد اکباتان
سراب گاماسیاب، گیان و ملوسان
روستای ورکانه و سیمین ابرو
تخت نادر
دشت میشان
تالاب آبشینه
دهکده واریان
اماکن تفریحی:

دهکده گنجنامه، پارک مینی ورلد، تپه‌های عباس آباد، پیست اسکی تاریک دره، موزه تاریخ طبیعی همدان، موزه مردم شناسی، پارک بزرگ مردم، پارک ارم و …

اماکن مذهبی:

مسجد جامع همدان، آرامگاه رضی الدین آرتیمانی، کلیسای گریگوری استفان، کلیسای آنجلی، شاهزاده حسین از مهم ترین اماکن دینی و مذهبی شهر هستند.

مراکز غذایی:

رستوران های زیادی در سطح این شهر قرار گرفته اند که از شناخته شده ترین آن ها می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

دیزی‌سرای آریاییان
رستوران شاندیزحاجی، کاکتوس، دلتا، ته چین، داریوش گنج نامه، بریان پسر خوب، میسان و علیصدر
کافه بام سبز
موزه و سفره خانه سنتی حمام قلعه
رستوران ایتالیایی دلژین و چوبین
باغ رستوران ساحل و نعل اشکنه
و …
مراکز خرید:

از جمله معروف ترین و پر طرفدارترین مراکز خرید همدان می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

بازار سنتی همدان
پاساژ مهستان و پایتخت
مجتمع تجاری الماس
مرکز خرید شهرآرا، زاگرس و وحدت

 

غذاهای محلی:

همدان دیار ترشی و مرباهای خاص است ک با استفاده از گیاهان بومی و چاشنی های بی نظیر درست می شود.

هرچن این شهر تنوع غذایی بالایی نیز دارد که مختصرا به برررسی آن ها می پردازیم:

انواع آش مخصوصا آش برنج، آبغوره، کاچی، ترخینه، سماق، شله، قیسی، ترشی، بلغور، کشک، شل پتله، اماج، هویج و جو، غورابه، آش خشکبار و …
 آبگوشت در طمع های متنوع مانند آبگوشت بزباش، کلم قمری، یخنی و فلفل همدانی
خورش غوره بادمجان
ترحلوا
کوفته همدانی
انواع گوناگون نان مثل نان اگردک (اگرده)، نان گرده و …

 

صنایع دستی:
فرش بافی
چرم سازی

 

سوغاتی:

ظرف‌های سفالین لالجین از محبوب‌ترین ره‌آورده‌های این استان است. همچنین سیر، انگور، آلو، آلبالو، شیره انگور، قیسی، مویز، کشمش تیزابی، لواشک، تخمه آفتابگردان، گردو، باسلق، خیارشور، گیاهان دارویی، عسل، گیوه، فرش و چرم دیگر سوغات این شهر هستند.

حمل و نقل:
راه‌آهن
ایستگاه راه‌آهن این شهر در فاصله ۱۲ کیلومتری مرکز شهر و نزدیک روستای رباط شورین قرار دارد.
به دلیل فاصله زیاد ایستگاه از شهر مقرر شد ایستگاه مسافربری داخل شهر ساخته شده و این ایستگاه به ایستگاه باری تبدیل شود.
فرودگاه
فرودگاه در ۵ کیلومتری شهر قرار دارد.
در نیمه نخست سال ۱۳۹۰ شمسی ۱۴ پرواز در هفته از طریق فرودگاه همدان به شهرهای تهران، مشهد، کیش و سوریه انجام می‌شده ‌است.
پایانه‌های مسافربری
پایانه بزرگ همدان در میدان عاشورا برای سرویس‌دهی به تمام نقاط کشور (درون استانی و برون استانی)
ترمینال اکباتان در خیابان اکباتان برای سرویس‌دهی برون استانی
پایانه سفیدآبی در بلوار بدیع‌الزمان همدانی برای سرویس‌دهی درون‌استانی

 

آیا تاکنون به همدان سفر کرده اید؟ تجربه خود را از سفر به این شهر با ما به اشتراک بگذارید.

ادامه مطلب